muy nuboso
  • Màx: 17.32°
  • Mín: 11.35°
17°

Col·lectius LGTBIQ+ i del feminisme transinclusiu de les Balears responen de forma «organitzada i combativa» contra l'odi i l'exclusió

Diferents col·lectius LGTBIQ+ i del feminisme transinclusiu han emès un comunicat com a resposta organitzada a la presentació del llibre Nadie nace en un cuerpo equivocado: éxito y miseria de la identidad de género dels autors Marino Pérez i José Errasti, a la Universitat de les Illes Balears (UIB), «avalat i promocionat per la Junta de la Facultat de Psicologia». «La Càtedra de Gènere liderada per Esperança Bosch i la Facultat de Psicologia no té cap vergonya de dur una conferència a la nostra Universitat que perpetua i legítima el discurs d’odi contra les persones trans i contradiu la normativa internacional», han denunciat.

Aquest acte s’ha suspès després que 200 persones es concentressin davant l’edifici de la facultat. «Davant això, uns minuts abans de l’hora programada, la UIB ha decidit cancel·lar l’acte per no poder garantir la seguretat de la xerrada, en cap cas posicionant-se clarament en contra de la divulgació d’un argumentari que ataca les persones trans», han declarat.

«En nombroses de les seves entrevistes públiques recollides pels mitjans d'ultradreta i ultracatòlics, Errasti i Pérez no han dubtat en negar i ridiculitzar les vivències de les persones trans i en repetir l'argumentari de la transfòbia organitzada que ataca a les dones trans en l'esport o construeix mentides», han denunciat. «Els autors no dubten en disfressar el seu discurs d'odi d'academicisme i, per enèsima vegada, es posa de manifest qui són els reaccionaris trànsfobs i quines són les estructures que els sustenten».

En aquest sentit, han declarat que «és intolerable que es reprodueixin aquest discurs d’odi atacant a una comunitat profundament vulneranitzada», han declarat. Davant aquests fets, han volgut «d'assenyalar a la UIB com a còmplice de la transfòbia. Permetent la realització d’una conferència que atempta contra els drets trans».

«És extremadament greu veure com la Universitat que sense complexos diu defensar els valors feministes i la comunitat LGTBIQ+ en un exercici descarat de pink i purplewashing, fent minuts de silenci el 25N o posant el logo lila a les seves xarxes». En aquest sentit, han declarat que «contra l'odi i l'exclusió, rebran una resposta organitzada i combativa, ja vingui l'ofensiva reaccionària en format d'autobús o en format conferència»; «les feministes, activistes i col·lectius dels moviments socials de Mallorca ens posicionam fermament devora la comunitat trans i els seus drets, per la justícia social, la diversitat, la democràcia i contra els discursos d'odi!», han conclòs.

El comunicat està signat per Sa Clau de s’Armari, Transverxia Menorca, Ben Amics, Col·lectiu de joves revolucionaris AURORA, Esquerra Independentista de Mallorca, Feministes Combatives Mallorca, Ses Foneres Col·lectiu Transfeminista de Menorca, Cup-Crida per Palma, Psicología Crítica y Combativa, Joventuts Llibertàries, Acció feminista i Ateneu L’Elèctrica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Galileu, fa mes de 2 anys
Compartesc l'opinió de @Joanet i defens el meu dret de conèixer les diverses opinions sobre un determinat tema. Creure que sols la "nostra" veritat és la bona, sense permetre contrastar-la, és propi de mentalitats inquisitorials. El debat públic permet les persones aprendre i prendre posicionament, i decidir qui pensa -sota el seu criteri- que té raó i qui creu que no la té. És un criteri científic. Galileu defensava que la Terra era redona, però no deixaren que expressàs i compartís la seva teoria en públic. Tanmateix la Terra és redona.
Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys
@Joanet
"....objectivitat suposada del diari...."
Jajajajajajajajajajajajajaja.....
Eres un amor.
Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys
@Joanet, doncs que tal si t'enteres que surt avui al ara balesrs que els dos "masclets alf, que segurament no donen la talla ni per masclets, han dirt ja publicamente que lo de que n'hi ha molts que s'ham empenadit, resulta que no han trobart ni una puta prova? Vols anar a que t'enganyin? doncs a una institució publica el discurs del odi no hi te cabuda.
Valoració:-1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys
O sea.
Los defensores de las libertades, el diálogo, la democracia, la libertad de expresión, de género, de opinión y de cátedra, boicotean e impiden la presentación de un libro en la universidad.
Un libro.
No un partido político.
No un mitin.
No un discurso de campaña.
Un libro.
No hay más preguntas, señoría.
Valoració:1menosmas
Per No som beneits, fa mes de 2 anys
@Joanet: Aquests dos que van de psicòlegs, ja diuen per endavant, a totes les entrevistes i resums del seu llibre, de que va el seu "rollo".
I aquesta gent és coneguda i és del mateix col lectiu de l'autobús que recorria ciutats inflant el cap als nins contra el col.lectiu transexual.
Ningú s'ha inventat res ni acusa falsament, perque ara vostè tracti de curts a la gent que protestava devant l'edifici de la UIB a on se feia la presentació del llibre.
Valoració:0menosmas
Per Joanet, fa mes de 2 anys
¿Com sabeu que la conferència prevista predica "l'odi i l'exclusió" de res si ni tan sols els han deixat parlar, als conferenciants? ¿Com es poden contradir uns arguments sense haver-los escoltats? El diari just hauria d'informar de la notícia de les protestes, d'allò que ha passat, però no hauria de fer titulars que pressuposen un prejudici infonamentat. Els titulars tendenciosos fan mal a l'objectivitat suposada del diari.
Valoració:0menosmas
Per un combat que s´ha de guanyar, fa mes de 2 anys
És una lluita antifeixista que s´ha de donar, i que ja ha estat descrita en d´altres fronts socials. Res de nou.
Valoració:-3menosmas
Per Tan de bosigui així, fa mes de 2 anys
Doncs segons la Ultima Hora ha sigut una batalla campal i un atac als pobres transfòbics.
Jo no me'ls crec, perque només cerquen donar greix als mateixos fatxes que biuen dins dels digitals, i m'agradaria que fos com se diu aquí, però un tendeix a pensar en que la veritat és enmig d'aquests dos extrems que d'exposen.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente