nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La ministra espanyola de Justícia demana retirar el polèmic cartell d'una exposició a Palma que vincula els jutges amb el masclisme

196939
@VictoriaCrespi

La ministra espanyola de Justícia, Pilar Llop, ha titllat aquest dimecres d'«absolutament injust» el cartell col·locat en una exposició a Palma en què s'identifica els jutges amb masclistes que qüestionen la violència de gènere.

Llop ha reaccionat així a l'esmentada pancarta en què apareix un jutge que es dirigeix ​​a una dona amb un braç en cabestrell i li diu: «Com he de creure que el seu marit la maltracta si vostè és viva!!».

Aquest cartell, exposat a l'Estació Intermodal de Palma amb el suport del Ministeri d'Igualtat i altres institucions autonòmiques, ha provocat les crítiques i el rebuig de les associacions de jutges i magistrats que l'han qualificat de «contraproduent» per incórrer en estereotips i tòpics «falsos, ridículs i injustos».

Llop, jutgessa en excedència especialitzada en violència sobre la dona, veu «absolutament injust» l'esmentat cartell per no reconèixer la feina que fan cada dia els jutges a l'Estat espanyol en el seu combat contra la violència dels drets humans de les dones. «Com a ministra de Justícia, la meva responsabilitat en tot moment és defensar els poders de l'Estat i, en aquest cas, posar en valor la feina de jutges i jutgesses», ha dit.

El sistema judicial està «preparat»

En aquest punt, ha destacat que a l'Estat hi ha 455 jutjats especialitzats en violència de gènere, 106 compatibles jutjats penals, i 17 audiències provincials amb seccions especialitzades «on jutges i jutgesses lluiten cada dia perquè les víctimes tenguin una resposta eficaç per part del sistema judicial».

A més, ha subratllat que a l'any es posen més de 160.000 denúncies davant el sistema judicial per a, tot seguit, deixar clar a les víctimes d'aquesta xacra que ara com ara la denúncia és «l'únic mitjà que permet que puguin tenir una ordre de protecció i mesures d'allunyament tant per a elles com per a les filles».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dreta masclista?, fa mes de 2 anys
@No som tan beneits com et penses. El Gobierno té majoria legislativa suficient per canviar lleis o fer-ne de noves que supeditin els jutges. La llei mordassa només és un exemple. Contràriament, si fos ver que contra el poder judicial no es pogués fer res, no ho paga anar a votar. No és per casualitat que PP i PSOE tenguin representats al poder judicial.
Valoració:1menosmas
Per ,,,,,,,,,, fa mes de 2 anys
Guillem: També el jutge que li va demanar a la víctima si havía tancat fort les cames.
Valoració:2menosmas
Per No som tan beneits com te penses, fa mes de 2 anys
@ Dreta masclista?
Una cosa és el govern i una altra el Poder Judicial.
Valoració:2menosmas
Per Dreta masclista?, fa mes de 2 anys
Dreta masclista? Ben segur, però ara és un doiarro donar la culpa a la dreta. Ara la cosa va de presumptes progressistes del govern que diu que és el més d'esquerres de la història i que defensa la censura de cartells que comprometen els jutges masclistes. Total que Madrid, el Gobierno central suposadament progressista, ha imposat la seva llei. I els de VOX ben contents que estan del nou mal paper que han fet els suposats progressistes. Per cert que encara esperam que deroguin la llei mordassa.
Valoració:3menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys
Idò no estaria gens malament respondre amb una mostra de sentències judicials espanyoles, com les de la manada on un jutge s'atreveix a dir que per les fotos vistes, la víctima semblava passar gust ò altres contra empresaris abusadors absolts culpabilitzant a les víctimes per provocar i vestir mini falda a la feina i altres a on es fan insidies sobre les victimes per estar a on estaven i en determinades hores.
Valoració:4menosmas
Per Si fan malament la seva feina, que s'ha de fer?, fa mes de 2 anys
Doncs en hairien de posar uns quants més,denunciant altres injustìcies.
Si no volen que se parli malament d'ells, que siguin justs i que interpretin les lleis com cal, no com favoreix a la dreta masclista, feixista, anticatalanista, antiecologistai anti tot el que no és ranci i franquista.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente