muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Convoquen una mobilització per la situació climàtica global a Palma

196705

Joventut pel Clima - Fridays for Future Mallorca ha convocat una mobilització en favor del clima, aquest divendres 25 de març a la Plaça Major de Palma. El col·lectiu ha denunciat que «la inacció afavoreix al sistema actual y que les conseqüències de la crisi climàtica tindran un gran impacte a les Balears».

Per altra banda, a través de les xarxes socials, també han volgut deixar constància dels «nombrosos conflictes socials sense resoldre que posen el lucre privat abans que el benestar social». Alguns exemples són, amb relació al transport, l'ampliació de l'aeroport, la contaminació o els doblers que es destinen a Aena i a les multinacionals; sobre els creuers, han destacat la massificació de la ciutat, el malestar social i el consum de recursos escassos.

Per altra banda, referint-se a la xarxa ferroviària i el transport públic, han denunciat que el servei encara és «deficient», així com que «se segueix fomentant el sector automobilístic i s'oblida de la necessitat d'un transport públic de qualitat», han recalcat. També, sobre l'explotació del territori, han recalcat que «molts de veïnats s'oposen a les pedreres. Que destrueixen el paisatge i creen un malestar social».

Una altra denúncia és que «la democratització de l'energia, encara en el poder de multinacionals», així com han destacat que s'han d'«abandonar els combustibles fòssils», «davant projectes com la planta d'hidrogen de Lloseta o la implantació de fotovoltaic sobre rústic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.