algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Mig miler de refugiats ja han arribat a les Balears

Prop de mig miler de refugiats haurien arribat en les darreres setmanes a les Balears si es tenen en compte el nombre de peticions d'acollida temporada que ja s'han confirmat (117) i les que haurien manifestat la voluntat d'acollir-se a aquesta figura (366).

Així ho ha explicat aquest dijous la delegada del Govern espanyol, Aina Calvo, després d'una reunió amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, representants de consells insulars i ajuntaments, Creu Roja i del consolat d'Ucraïna a Barcelona, en relació amb l'estratègia d'acollida.

Per altra banda, Calvo ha apuntat que s'està intentant obtenir la xifra real d'ucraïnesos que haurien arribat a les Illes, tenint en compte que es tracta de persones que tenen llibertat de circulació. Les sol·licituds d'acollida temporal, ha explicat, són de moment l'única xifra disponible.

Segons ha assenyalat la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, l'Executiu ha demanat a diverses federacions hoteleres que posin a disposició de l'estratègia d'acollida unes 200 places per poder acollir els 240 refugiats que avui estan en l'hotel Covid, ja que el contracte finalitza a aquest mes.

Segons ha explicat, l'Executiu necessitaria aquestes places aproximadament durant un mes, mentre planifica i organitza les places definitives per aquestes persones.

Calvo ha afirmat que les institucions treballen amb un ampli horitzó temporal d'acollida, superior a l'any, no perquè el conflicte hagi d'allargar-se, «tant de bo que no», però si perquè encara que finalitzi de manera imminent, passarà molt de temps fins que els refugiats puguin tornar al seu país.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 2 anys
Jo podria acollir algú, però no sé on m'he d'adreçar.
Valoració:0menosmas
Per Ramon, fa mes de 2 anys
Benvinguts siguin els ucraïnesos, i també els senegalesos, i els magribins, i els sirians, i els afganesos, i els bengalís... que també fugen de la guerra, o de la fam, o de la misèria.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente