nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Facua denuncia Vueling per cobrar l'equipatge de mà a la cabina

Facua-Consumidors en Acció ha presentat una denúncia contra Vueling davant la Direcció General de Consum del Govern per «continuar aplicant» la seva política de cobrar als passatgers per pujar l'equipatge de mà a cabina, permetent-ho sense cost extra només en el cas de les tarifes més cares.

L'entitat ha explicat que aquest cost extra és d'entre els 30 i els 40 euros per als usuaris que han contractat l'anomenada tarifa Basic, en la qual no contempla poder dur equipatge de mà a la cabina, segons el comunicat d'aquest dilluns. utilitzar el context de la pandèmia per aconseguir més beneficis en perjudici dels drets dels consumidors, que fins ara podien pujar l'equipatge de mà de forma gratuïta», ha denunciat Facua.

Segons han dit, Vueling va implementar el sobrecàrrec al novembre per «evitar aglomeracions», fet que ja va ser denunciat per Facua davant l'Agència Catalana del Consum per abusiva; segons l'entitat, tot i que aquest argument «no se sostenia», la companyia ha decidit continuar amb aquest pràctica, encara que els seus vols operen amb normalitat. Facua ha considerat aquesta política és «abusiva» i ha assegurat que incompleix la Llei de Navegació Aèria; a més a més, ha citat l'article 82 e la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris, i la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea ( TJUE) a l'assumpte C-487/12.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.