nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Afers Socials i Open Arms arranquen un cicle per parlar de les injustícies i el fenomen migratori de la Mediterrània a les escoles

La Conselleria d'Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General de Cooperació, i l'entitat Open Arms duen, a partir d'aquest dilluns, als centres escolars de les Illes Balears el projecte educatiu 'Educació per a la llibertat' que pretén prendre consciència sobre el fenomen migratori a la Mediterrània i les seves causes. Treballa els valors, l'empatia, el respecte, la justícia i els drets humans i, alhora, fomenta el pensament crític i el diàleg respecte de les persones i envers la injustícia, els prejudicis i les desigualtats.

Aquesta proposta pedagògica s'inclou en la línia d'accions d'Educació per a la transformació social, que impulsa la Conselleria d'Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General de Cooperació, i que pretén sensibilitzar la ciutadania en qüestions com la vulneració dels drets humans o les desigualtats. La comunitat educativa és un agent de canvi imprescindible per assolir aquesta major implicació ciutadana.

Aquest projecte educatiu està adreçat a l'alumnat d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat, cicles formatius i d'educació especial. Pretén formar-los perquè construeixin una societat integradora i respectuosa amb els altres i despertar-los l'interès de compromís i contribució amb causes davant la injustícia social.

Impartit per dues tènciques d'Open Arms, la metodologia de la proposta es basa en l'experiència de l'entitat pel que fa a la seva acció de rescat i denúncia a la Mediterrània i que fins a l'actualitat ha aconseguit salvar unes 60.000 persones, però també vol treballar altres situacions de desigualtat, marginació i injustícia social.

El calendari i els centres educatius on s'imparteix a partir d'aquest dilluns aquest cicle és:

- Dilluns, 14 de març, de 10'30 a 14h, IES Santa Maria.

- Dimarts, 15 de març, de 12 a 14h, IES Son Pacs (Palma) i, de 19 a 21h, CEPA Camp Redó (Palma).

- Dimecres, 16 de març, de les 11 a les 14h, IES Font i Tries (Esporles) i, de 17 a 19h, a IES Josep Maria Llompart, amb alumnes del CEPA Camp Redó (Palma).

- Dijous, 17 de març, de 9 a 14h, Col•legi Sant Francesc d'Assís (Manacor).

- Divendres, 18 de març, de les 11 a les 14h, Sant Josep Obrer (Palma).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per increïble, fa mes de 2 anys
Amb una màfia!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente