algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El Govern atribueix l'augment del preu de l'habitatge a les Balears a «l'escassetat de sòl i l'alta demanda»

El Govern ha atribuït aquest dimecres l'augment del preu de l'habitatge a les Balears a l'«escassetat de sòl i l'alta demanda» que existeix a les Illes, a més de la «pressió del mercat immobiliari, que fa que els propietaris augmentin els preus».

Així ha respost el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, a la pregunta formulada pels mitjans de comunicació durant una roda de premsa a Palma. «Que pugin els preus no és una valoració bona perquè afecta molta gent, això és el que intentam combatre», ha insistit.

En aquest sentit, ha recordat que des de la Conselleria estan treballant «d'alguna manera» per a regular el preu «amb ofertes de pisos públics, amb la Llei d'Habitatge o identificant bosses de pisos buits de grans tenidors per a una ocupació temporal», ha exemplificat .

D'altra banda, en referència a l'«escassetat de sòl», ha assenyalat que les Illes, «com no passa en altres llocs, són limitades en espais i recursos naturals que es gasten, i hi ha un consens generalitzat a les Balears per a protegir espais que encara no estan transformats», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ho veurem, fa mes de 2 anys
Altres països veten la compra a estrangers.
Van més vius que nosaltres. Aquests que permeten,
l´escassetat de sòl són tan curts de vista que no veuen que per mooolts doblers que tenguin tampoc no podran comprar res.
I jo aplaudiré.
Valoració:1menosmas
Per Carles F, fa mes de 2 anys
I la manca de polítiques, tant a Madrid com a Balears, que permetin l'accés digne a l'habitatge i limitin l'abús de grans propietaris i capitals estrangers que fan de ca nostra un parc d'atraccions. Sempre troben com evadir la seva part de responsabilitat, aquests del Govern.
Valoració:2menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys
Si ens comparem amb altres comunitats europees, l'habitatge de titularitat pública en règim de lloguer que tenim a Mallorca, fa plorera. L'especulació privada amb els habitatges es tan abusiva a les Illes i en general a tot l'estat espanyol, gràcies a la manca d’inversió pública i minsa intervenció en el mercat dels habitatges socials.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente