algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

L'Hotel Covid començarà a acollir refugiats d'Ucraïna que ja han arribat a les Balears

El Govern ha anunciat que aquest cap de setmana l'Hotel Covid podrà començar a acollir refugiats d'Ucraïna que ja han arribat a les Balears i que inicialment s'estan quedant a cases de familiars o coneguts.

«Aquestes persones ja tenen les necessitats cobertes perquè estan amb famílies d'acollida temporal, però en cas que no les puguin continuar acollint, s'aplicarà l'Hotel Covid», ha explicat la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, qui ha detallat que sembla que són dues les famílies que ja es poden desplaçar a l'Hotel.

D'altra banda, ha anunciat que «s'estan estudiant possibles incorporacions» i que, de les 162 places disponibles per a acollir refugiats d'Ucraïna, 73 són permanents, cinc estan desocupades i la resta són places noves.

Dues vies d'arribada de refugiats

La consellera ha assenyalat que actualment hi ha dues vies d'arribada de refugiats. La primera és la que està organitzant Europa a través dels països membres que la componen, a partir de la qual la setmana que ve es començaran a distribuir les persones que volen sortir dels països de la frontera.

La segona via són les famílies que han aconseguit sortir d'Ucraïna i tenen contacte amb altres persones d'Europa, és a dir, que a través de familiars es desplacen individualment i voluntàriament. «Nosaltres tenim detectades unes 40 persones per aquesta via», ha detallat la consellera.

En aquest sentit, ha afegit que, un cop hagin sol·licitat el permís de protecció temporal posat en marxa per Europa davant d'aquesta situació, aquestes famílies es podran incorporar a la xarxa de refugis si no es volen quedar més temps a les cases d'acollida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.