algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

El Parlament celebrarà el 39è aniversari de l'Estatut d'Autonomia de les Balears

El Parlament ha organitzat aquest dimarts, Dia de les Balears, un acte commemoratiu per la Diada de les Illes, que arrancarà a les 12.00 hores amb una lectura de diferents articles de l'Estatut d'Autonomia per part dels alumnes guanyadors del concurs de dibuix i expressió escrita 2020-2021.

Segons ha detallat el Parlament, concretament es llegiran els articles referents als principis rectors de l'activitat pública, l'activitat turística i el sector primari, a l'educació, a les noves tecnologies i societat de la informació, i a l'autonomia i suficiència.

Posteriorment, el president del Parlament, Vicenç Thomas, pronunciarà un discurs i al voltant de les 12.30 hores es farà un concert del quartet de corda de la Jove Orquestra de les Balears.

L'acte, que es podrà seguir a través de les xarxes socials, comptarà amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, la delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, el batle de Palma, José Hila, a més dels presidents dels consells insulars, els membres de la Junta de portaveus o anteriors presidents del Parlament, entre altres.

«L'1 de març es celebra l'aniversari de l'entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia, una eina que ha permès que les Illes hagin arribat a les quotes d'autogovern més altes de tota la seva història», han destacat des de la institució.

A més, han recordat que aquest dimarts es compliran 39 anys des de l'aprovació de l'Estatut, en febrer de 1983, i la seva posterior entrada en vigor l'1 de març del mateix any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.