algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Enguany es faran tres lligues de debat: la universitària, la de la Xarxa Vives i la Sènior

El president del Parlament, Vicenç Thomàs, i el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot, han signat aquest divendres el conveni per a poder celebrar, a la Sala de les Cariàtides, les finals de les lligues de debat.

El Parlament ha explicat que es tracta de la VIII Lliga de Debat Universitari de la UIB, organitzada pel Servei d'Activitats Culturals de la UIB, i de la I Lliga de Debat Sènior de la UOM, organitzada per la Universitat Oberta per a Majors.

Totes dues lligues tenen com a objectiu potenciar el debat i la confrontació d'arguments entre estudiants universitaris amb la finalitat de millorar els seus dots d'oratòria i fomentar la tolerància cap a les opinions contràries.

A la VIII Lliga de Debat Universitari de la UIB, poden participar els alumnes que cursin estudis a la UIB i que tenguin, com a màxim, 30 anys. Es divideix en dues categories: la Lliga de Debat del G9 i la Lliga de Debat de la Xarxa Vives.

A la lliga de la Xarxa Vives, els participants debatran entorn d'una pregunta: És necessària una indústria farmacèutica pública a la Unió Europea? En el cas de la lliga del G9, la pregunta serà: Hauria de ser obligatòria la vacuna contra la COVID-19?.

A la Lliga de Debat del G9 hi participen 23 estudiants, repartits en sis equips, i, a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives, cinc alumnes en dos equips. Les fases classificatòries tendran lloc els dies 2 i 3 de març i la final serà el 4 de març en el Parlament.

Pel que fa la I Lliga de Debat Sènior de la UOM, enguany és el primer any que s'organitza, a iniciativa del programa formatiu de la Universitat Oberta per a Majors, destinat a persones majors de 55 anys. En total, participen deu persones, distribuïdes en tres equips.

El tema sobre el qual hauran de debatre els participants d'aquesta la lliga de debat sènior és: És necessari que el poder públic controli els mitjans de comunicació? Les eliminatòries seran al març i la final tindrà lloc en el Parlament.

L'equip guanyador es classificarà per a participar, els dies 4 i 5 de maig, en un altre torneig contra els equips vencedors dels programes formatius per a persones majors de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Miguel Hernández.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.