muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

La Plataforma per la Llengua es personarà en el procés judicial sobre el 25% de classes en castellà als centres de les Balears

194845

La Plataforma per la Llengua ha sol·licitat personar-se en el procés judicial obert pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears després que un col·lectiu neofeixista presentàs un recurs contenciós administratiu que reclamava garantir, almenys, un 25% de classes en castellà als col·legis i instituts del sistema educatiu de les Illes Balears, emparant-se en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Segons la Plataforma per la Llengua, el recurs del col·lectiu espanyolista atempta contra els interessos de la comunitat educativa en general, dels docents i l'alumnat en particular i, a més, es basa en la sentència d'un tribunal de fora de les Illes Balears».

En aquest sentit, Plataforma per la Llengua exigeix que els grups polititzats amb motius que no tenen res a veure amb l'educació «treguin les urpes de la comunitat educativa, atès que mestres, professors, alumnes i familiars no es mereixen que els centres educatius es converteixin en camps de batalla al servei d'extremistes».

Finalment, Plataforma per la Llengua recorda que «els centres educatius tenen un paper clau en la promoció de l'ús del català, una llengua que només té hi garantida la seva presència un 50% a través d'un decret del segle passat». En aquest sentit, l'ONG del català considera que «cal defensar l'autonomia dels centres docents per tal de decidir els seus projectes lingüístics i reclama a l'esfera política mesures urgents i efectives a les aules, activitats extraescolars, menjador i altres espais de l'àmbit educatiu a fi de revertir l'actual situació d'emergència lingüística».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sobressada, fa mes de 2 anys
Arruix als franquistas nazis de les nostras escolas i de la nostra terra, gonellas esquerosos incluids.
Valoració:4menosmas
Per Pepet, fa mes de 2 anys
En hi ha que escriuen,lo que senten, i lo que són.Esperan amb els braços ben oberts,i de cara al sol,que governin els seus,per acabar amb la nostra llengua...
Valoració:3menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys
Arruix feixisme pancatalanista de ses nostres escoles! 💪🏼
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente