algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Govern analitzarà la retirada del Certificat Covid abans del 28 de febrer

El Govern analitzarà, amb els experts sanitaris i els agents socials, la possibilitat de retirar la vigència del Certificat Covid abans del 28 de febrer, data autoritzada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

A la roda de premsa posterior al Consell de Govern, el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha explicat que aquest dia establert a l'autorització del TSJIB és «una data límit i no significa que s'hagi d'esgotar».

De fet, el portaveu ha recordat que a la mateixa sol·licitud que va fer el Govern al TSJIB indica que aquesta mesura es pot corregir «en funció de la pandèmia». «No especularem», ha assenyalat Negueruela respecte a les dates per a llevar aquesta exigència.

Davant la petició del PP, que ha reclamat la retirada «aquesta mateixa setmana» del Certificat Covid, el portaveu ha destacat que aquesta mesura «es va posar en marxa perquè va ser una sol·licitud dels agents econòmics». Per això, ha insistit que la vigència d'aquesta mesura cal estudiar-la amb agents socials i experts sanitaris.

Amb tot, Negueruela ha conclòs que el Certificat Covid és una mesura que «ha resultat positiva i que ha ajudat a potenciar la vaccinació».

Ús de la màscara a l'exterior

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dilluns, en un ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), que s'elimini l'obligatorietat de l'ús de les màscares a l'exterior i en recomana l'ús quan es produeixin aglomeracions i quan no es pugui respectar la distància de seguretat.

Respecte a aquesta decisió, Negueruela ha destacat que les Balears «també han mostrat consens en aquest sentit amb la resta de CCAA» i ha reiterat la importància que aquestes decisions s'acordin en el marc del Consell Interterritorial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.