nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Consubal denuncia l'increment d'abusos i irregularitats en els contractes de lloguer d'habitatges

193203

Segons explicava el president de l'entitat Consubal, Alfonso Rodríguez, els darrers mesos ha augmentat de manera alarmant el nombre de consultes relacionades amb problemes als arrendaments d'habitatges.

Des de requerir condicions impossibles per a la majoria dels arrendataris (tenir contracte fix, nòmines superiors als 1.500€ mensuals o prohibir qualsevol tipus de mascota), a la inclusió de clàusules abusives que freguen la il·legalitat.

«L'escassetat d'habitatges de lloguer està propiciant l'enduriment de les condicions que molts propietaris imposen als seus llogaters, incloent-hi clàusules abusives com assumir per part de l'inquilí despeses que no li corresponen o impedir la domiciliació dels subministraments (electricitat o aigua) cobrant el propietari aquests serveis sense justificar la veracitat dels imports», denuncien des de Consubal.

Des de l'entitat atenen diàriament sol·licituds d'assessorament sobre els drets i les obligacions dels llogaters davant d'aquests abusos. Són molts els arrendataris que han d'assumir el manteniment de l'habitatge, els seus serveis, instal·lacions i estris com ara termos, electrodomèstics, etc. tot i ser molt antics o trobar-se en mal estat.

Un altre dels abusos que s'està detectant es basa en el cobrament d'una quantitat fixa per a despeses comunitàries sense que es demostri la veracitat dels imports o que l'inquilí hagi d'assumir despeses extraordinàries que no li corresponen.

Alfonso Rodríguez, president de Consubal, ha volgut posar de manifest «l'escassetat de mesures, per part de les administracions, per a pal·liar el greu problema de l'habitatge a les Balears i l'insuficient nombre d'habitatges de lloguer posats al mercat per les administracions, cosa que comporta una incidència nul·la en la regulació dels preus ja que en els darrers anys s'han construït menys de 500 habitatges en una comunitat que necessita al voltant de les 10.000 per a anivellar la demanda».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 2 anys

Es urgent legislar per a discriminar positivament a favor dels petits propietaris d'habitatges. Els grans tenidors d'habitatges buits amb finalitats especulatives son els principals responsables de la situació injusta que vivim. Això no lleva la responsabilitat de les diferents administracions públiques que no han volgut crear un volum suficient d'habitatges senzills de titularitat pública i destinats al lloguer social.

Valoració:0menosmas
Per ergo, fa mes de 2 anys

Mientras a los propietarios, que son los que ponen mesa, mantel y viandas, no se les den garantías totales de cobro y de respeto a la vivienda, el mercado del alquiler será más duro y más escaso, diga lo que diga el tal Rodríguez.
El inquilino, tal como están las cosas en la actualidad, puede pagar lo que le dé la realísima gana. Incluso no pagar nada, pues sabe que las "cosas de palacio, van despacio". Si es que van.
Y por si fuera poco, las fianzas que por ley entregan los inquilinos, deben ser depositadas en el IBAVI. ¿A santo de qué?, me pregunto. Como en los tiempos de Franco, con la consabida Cámara.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente