algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

El TSJIB admet a tràmit la petició d'imposar un mínim del 25% de les hores lectives en castellà als centres de les Balears

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes (TSJIB) ha admès a tràmit un recurs contenciós administratiu de l'associació Plis Educación el qual reclama al govern un mínim del 25% de les hores lectives en llengua castellana en tots els centres d'educació pública de les Illes. L'associació, amb el suport jurídic de l'entitat ultraespanyolista Societat Civil Balear (SCB), vol que la Conselleria d'Educació estableixi que un quart de les classes s'han d'impartir en castellà i, com a mínim, una matèria troncal, a banda de les de llengua i literatura castellanes.

L'objectiu de l'entitat és obtenir una resolució judicial «d'abast general, que eviti que els pares hagin de reclamar el 25% individualment centre per centre», han explicat. «En vista de la inacció del Govern espanyol, que abandona els alumnes balears a la seva sort, i la decidida infracció de l'ordenament jurídic per part del govern balear, que anima professors i directors a ignorar la jurisprudència, la societat civil, Plis i SCB, fan un pas al capdavant per a reclamar els drets que els dèspotes es neguen a donar», han afegit.

Segons que ha explicat Plis Educación, el recurs fou interposat arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el qual també imposa un 25% de les hores lectives en llengua castellana al sistema d'ensenyament públic català. L'associació, que entén que la sentència del TSJC és aplicable a la resta de territoris catalanoparlants, confia ara que les autoritats judicials de les Balears imposin aquesta mateixa quota, titllant el model d'immersió «d'extravagància pedagògica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Emigrante, fa mes de 2 anys

" ... Bauzá va reconèixer públicament que el motiu de fons del TIL era carregar-se el català."



Pásame el enlace por favor.
Gracias



Valoració:0menosmas
Per Tilin, fa mes de 2 anys

No fa molt, el mateix Bauzá va reconèixer públicament que el motiu de fons del TIL era carregar-se el català. I els mallorquins el varen calar a la primera i com a resultat, encara va com ànima en pena demanant-se que putes li va passar. I aquí tenim un indocumentat incapaç de controlar el seu propi pensament, i segurament els pets, fent gala d'una supèrbia estúpida, que dóna la raó a un mentider patològic.

Valoració:2menosmas
Per pregunto, fa mes de 2 anys

@Anthony: Com dieu en castellà " a quien le pica ajos come" a vostè na Francina no l´ha anomenat per res.Si es se´n eludit alguna cosa serà.I ens pot explicar perquè el sr. Casado es queixa de que un metge català/balear pot exercir a León si se suposa que aquests no saben castellà?

Valoració:3menosmas
Per Anthony, fa mes de 2 anys

Francina Jaume Guardiola.-
Sigo pensando que la Idea de Bauzá (que los jóvenes de las Balears, al terminar los estudios hablasen correctamente nuestra lengua, el castellano y el inglés, el inglés, Francina, era muy buena, digas los que digas). No salió porque el catalanismo radical y furibundo, y presuntamente por intereses, se le echó encima. Añadamos a la dicho, que el 99 por ciento de nuestros maestros no tienen ni puta idea de inglés. Y sé lo que digo.
Por escribir, cuando lo creo oportuno en castellano, me consideras un facha?. He de suponer que tú no lo hablas ni lo escribes nunca, pues caerías en las mismas "garras".
Que tengas un bon any. Al igual que todos los que escribimos en este foro, tengamos las ideas que tengamos.

Valoració:-2menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Si no els agrada la nostra llengua ni la nostra cultura, bastaria que no vinguéssin aqui a tocar-nos els nassos.
Son aquí per decisió seva, ja que ningú de noltros no els ha demanat que vinguéssin, ni molr manco els ha sequestrat. Però ara els els ha pegat per fer-se els amos i volen tallar-nos la nostra pròpia llengua, imposant com a única a la seva per decret i recorreguent als tribunals, com si parlar Català fos un delicte de lesa humanitat.
I francament, valdria més que partíssin cap a una altra terra a on només se parli Castellà i deixàssin d'obsessionar-se en eliminar al nostre poble, perque tanmateix les Illes Balears no son per ells, ni les sabrien gestionar tots sols, perque si tan hàbils fóssin, viurien a pobles rics i no haurien tingut necessitat d'emigrar aqui. I si ho fóssin mínimament sensibles i intel.ligents, parlarien Català com noltros i no farien numerots d'odi ni ens criminalitzarien per no ser com ells, perque els intrusos no som noltros.

Valoració:6menosmas
Per Estornell, fa mes de 2 anys

Idò haurem de posar el 75% en català.

Valoració:9menosmas
Per Francina Jaume Guardiola, fa mes de 2 anys

En Bauzà ja ho va intentar, provocar i emprar la llengua com a verí, ja veus com li va sortir. El problema és que lamentablement de cada vegada hi ha més fatxes en aquest país.
Sí la societat mallorquina està unida no ho aconseguiran, els que reclamen això no en tenen ni idea d'educació. Deixau fer feina als docents.

Valoració:10menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

geu:En el temps del franquisme no sabiem escriure en la nostre llengua.Ara saben escriure en la pròpia llengua i en la llengua del Imperio.

Valoració:6menosmas
Per Unaperaquí, fa mes de 2 anys

El dia que, d'una banda hi hagi una acció política potent (i no això laxe amb els nostres drets que tenim) i noltros NO GIREM MAI al castellà dins ca nostra, amb qui sigui (restaurant, botiga, banc, companyies que ens telefonen, etc), llavors serà una altra cosa. Si no, no farem res.



Valoració:5menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 2 anys

“ir borrando en quanto se pueda aquel Idioma Materno, de nación tan rebelde, desterrándola de un Tribunal compuesto de sujetos de toda fidelidad, celo y confianza. […] Porque habiendo de concurrir Ministros Castellanos y de otras Provincias de España, no podrían entender fácilmente la lengua Cathalana, tan diversa de la Castellana.”
Marquès de Castel-Rodrigo, capità general de Catalunya entre 1715 i 1719.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente