algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
11°

Es tanca l'acord que limitarà l'arribada d'un màxim de tres creuers per dia als ports de les Balears

Un crucero MSC POLITICA MSC | Miquel Àngel Canals

Aquest dilluns dematí, després de dos anys de negociacions i contactes, el Govern i les principals navilieres que operen a les Balears han arribat a un acord per tal de regular l'arribada de creuers. D'aquesta manera, les Balears es converteixen en el primer destí de l'Estat espanyol a aconseguir un compromís d'aquest tipus, que serà efectiu ja el 2022, de manera que el port de Palma rebrà un 14,5% menys d'escales que en 2019.

Durant la reunió han volgut destacar la importància de fixar aquest límit sostenible. L'acord implica que l'any que ve només arribaran en el mateix dia a Palma un total de tres creuers, i només un d'ells podrà tenir una capacitat superior als 5.000 passatgers; és a dir, només un podrà ser un megacreuer. Aquest fet suposa una reducció en el nombre d'escales que es traslladarà també al nombre de visitants.

L'acord serà vigent els pròxims cinc anys. Com que la majoria de les reserves d'atracament en el port de Palma de 2022 ja estan sol·licitades i concedides, les dues parts han decidit fixar dies excepcionals, que com a màxim seran menys de 20, en què durant la jornada podran atracar un màxim de quatre vaixells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 2 anys

Podemos i les seves exigencies...Juas, juas! Sou un cero a l'esquerra, un frau. Mai més tindreu el meu vot. Venuts!

Valoració:2menosmas
Per Bernat, fa mes de 2 anys

Un màxim de tres creuers en tot el dia o tres creuers que coincideixin alhora al port de Palma?

Valoració:2menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Màxim tres creuers diaris, dos de 5.000 turistes i un de 10.000, total 20.000 turistes per dia en el Port de Palma, afegits als centenars de milers de turistes que s’hostegen en els diferents hotels i agroturismes escampats arreu de l'Illa. Qui pensi que això es sostenible, no té el cap molt ben moblat ò l’hi manca un bull.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente