nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Entitats ecologistes critiquen el «menyspreu» a les seves al·legacions a la planta d'hidrogen de Lloseta

La plataforma 'Reviure Tofla', formada per entitats ecologistes com el GOB i Terraferida i altres associacions com l'Ateneu de Lloseta i la CUP de Tramuntana i associacions de veïns de la comarca del Raiguer, han criticat el «menyspreu» a al·legacions al projecte d'estudi d'impacte ambiental de la planta d'hidrogen de Lloseta.

En un comunicat, les entitats han criticat que la planta ja hagi rebut el vistiplau de la Comissió Balear de Medi Ambient sense saber encara d'on obtindrà i a on abocarà l'aigua, perquè no tenen autorització de cap pou.

Han criticat, igualment, el «menyspreu democràtic» a entitats i veïns de la comarca i que s'hagin prioritzat els interessos d'empreses energètiques.

El col·lectiu ha assegurat que la planta de Lloseta no compleix amb els objectius que, al seu judici, haurien de guiar la transició energètica: ecologia, justícia i democràcia.

Segons han apuntat, la instal·lació agreujarà la contaminació per CO2 i continuarà premiant a les grans elèctriques.

A més, han afegit, el fet que les plantes fotovoltaiques de Lloseta i Petra no estiguin connectades a la futura instal·lació no assegura la producció d'«hidrogen verd» procedent de fonts renovables.

En la mateixa línia, les entitats apunten que és possible que la futura planta d'hidrogen acabi consumint més energia de la que produeixi. 'Reviure Tofla' ha criticat igualment els usos «poc concrets» de l'hidrogen produït.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.