algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
20°

[VÍDEO] Salvem Sant Joan: «No volem ni polítiques ni dones per enmig. Elles realment saben la feina que tenen per Sant Joan»

Neix 'Salvem Sant Joan', una nova associació ciutadellenca que advoca per «conservar» l'esperit de la celebració de Sant Joan a Ciutadella sense canvis que afectin el protocol. Presentada pel seu president, Joan Fedelich, ha estat objecte de polèmica per les seves declaracions sobre el paper de les dones en la celebració.

L'associació diu que tem la «pèrdua de identitat» i dels valors transmesos de generació en generació i, a més, advoca per reduir la massa de gent que acudeix sense cap interès per Sant Joan i que contribueix a la «perversió» de la celebració de Ciutadella.

Per a evitar el «deteriorament de la festa», Fedelich creu que el tema de la dona «sobra». «Som ciutadellencs tots, amants de Sant Joan, i hauríem de seguir tots el mateix camí. Ni polítiques ni, amb tot el respecte, dones per enmig, quan elles realment saben i prenen gust de fer el que fan. A partir d'aquí, el tema de la dona, per a nosaltres, sobra. Estam cansats de sentir dir: les dones, les dones. Les dones, qui? Les dones de l'amo, la dona meua, la mamà,... saben la feina que tenen per Sant Joan. I aquí s'acaba. No hi ha res més que xarrar en aquest aspecte».

Aquest discurs contra la participació de la dona ha estat molt criticat i ha rebut la resposta de la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, qui ha remarcat que «no hem de permetre que discursos com aquests ens facin tornar enrere».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per espanyol, fa dervers d'un any
Susana (Presidenta) diu: "les dones hem estat, som i serem el motor d'aquesta societat" Aixó és dividir. No anem bé.
Valoració:0menosmas
Per Que vagin a cavar solcs, fa mes de 2 anys

Firxau-vos. Per a les dones no parla de diversió, ni de càrrecs, ni de papers: Parla de feines.
Quina vergonya! Jo crec que aquesta associació s'hauria d'il.legalitzar, perque si discrimina a les persones per raó de sexe, vol dir que no s'ajusta a la Constitució .( A un dels articles que estan ben redactats i que no s'haurien de tocar mai).

Valoració:4menosmas
Per No tornaré mai més a Ciutadella, fa mes de 2 anys

Si cel.lebrar una festa, commemorant que fa anys se va evitar que uns pirates moros saquejàssin el poble, assassinant homes, violant dones i sequestrant adolescents i infants és ser racista, vos ho haurieu de fer mirar.
Jo no he anat mai a les festes de Sant Joan de Ciutadella, perque no vaig a on no me volen. Per exemple a Inca, entre molts d'altres pobles, conviden a tothom a gaudir Dijous Bo i fa ganes de tornar-hi també sense festes, per gaudir d'un dia al poble.
Ara bé: Si no voleu a ningú més que als vostros, tampoc no s'en hauria de parlar, ni donar-ho per la televisió, ni tampoc pretendre que hi vagi turisme a fer despesa, quan no hi ha festes.

Valoració:6menosmas
Per Llucià, fa mes de 2 anys

Els mateixos que s'han escandalitzat per aquestes declaracions (declaracions que jo no compartesc) no fan res per acabar amb la segregació per sexes que es produeix a l'esport. Si bé a finals del segle XIX tenia un cert sentit separar els esports masculins dels femenins, avui això ja no té cap sentit. S'han d'acabar els equips masculins de bàsquet i futbol, i els femenins de waterpolo i handbol, tots han de ser equips mixts, com també ho haurien de ser els 100 metres lliures masculins i el salt d'altura femení. Això seria l'autèntica integració i no la discriminació que hi ha ara.

Valoració:1menosmas
Per ciutadellenc, fa mes de 2 anys

Sí, millor no vingueu. Anau a Sóller o a Pollença a fer la vostra festa racista de moros i cristians. Au, com deis voltros, ARRUIX!!

Valoració:-7menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Aquest discursent en el segle XXI fa olor a naftalina. Quina vergonya Ciutadellencs

Valoració:19menosmas
Per Romàs, fa mes de 2 anys

En Ramon té més raó que un sant i que una santa.
Els homos hem tornat feministes i per això trob que hem d'anar alerta amb sos cavalls (tatanos).
A tora Menorca deixen participar dones a ses festes menos a Ciutadella. Hem de recordar que Ciutadella va ser repoblada per sullerics. Per això xerren amb sa U (cotxu, estuvalles). I es moros i cristians de Sóller s'han traduït (translated) en ses festes de Sant Joan. Perquè Menorca va ser arrassada mitja per moros. I lo que deia, s'història és irreversible, no com es futur, que és més mal de veure com anirà. I ses dones son molt necessàries pers homos que som feministes.

Valoració:-7menosmas
Per Ramon, fa mes de 2 anys

Ses dones van a Ciutadella per Sant Joan i van ben vives. Els menorquins guatxiqueis les esperen amb la seva cançoneta i van darrere una mata a pegar un tosquet.
Això és sa realitat. La resta, coverbos.

Valoració:-20menosmas
Per Tercermundistes, fa mes de 2 anys

Doncs ja sabeu el que heu de fer, dones i homes normals i com cal: No anar a Ciutadella, per les festes de Sant Joan,
a fer despesa i que s'ho facin ells tots sols.
Quina gent més tercermundista!

Valoració:15menosmas
Per Gonelles i misogins, fa mes de 2 anys

El vicepresident de l'associació antidones aquesta no és dels gonelles de Sa Fundació? Tot quadra i res em sorpren.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente