algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

La plataforma Salvem sa Badia de Portmany denuncia nous fondejos il·legals

Tres velers fondejats il·legalment a la badia de Portmany han acabat encallats a les platges d'es Pouet i s'Estanyol, segons ha denunciat aquest dimarts la plataforma Salvem sa Badia de Portmany. Els fets han succeït durant el temporal d'aquests dies i, des de l'organització, han recriminat el possible abocament de combustible i oli al mar.

Les restes d'una embarcació han acabat escampades sobre les roques de la riba de S'Estanyol, on també ha acabat embarrancat un veler, segons ha explicat l'entitat en un comunicat. A poca distància, a la platja des Pouet, també hi ha quedat encallada una tercera embarcació.

Des de Salvem sa Badia de Portmany han afirmat que els esforços realitzats la primavera passada pels ajuntaments de Sant Josep i Sant Antoni, per tal de netejar el fons de la badia, no han impedit que algunes embarcacions reprenguin aquestes pràctiques il·legals. La plataforma ha lamentat que, malgrat el temporal d'aquests dies, han pogut comptabilitzar fins a 18 embarcacions fondejades il·legalment, les quals corren el perill d'acabar encallades i provocar nous abocaments de combustible i oli.

En alguns casos, es tracta de velers i llanxes molt antics que ja ni tan sols surten a navegar. La plataforma ha recordat que l'entitat responsable de vigilar i impedir aquestes pràctiques és Demarcació de Costes, que fins ara no ha fet cap moviment per donar solució a aquesta qüestió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.