lluvia moderada
  • Màx: 13.56°
  • Mín: 8.52°

L'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics ha tramitat 200 expedients en un any

Aquest dissabte, 4 de desembre, es commemora el Dia dels Drets Lingüístics, una iniciativa sorgida al País Valencià que s’ha fet extensiva a les Illes Balears. La finalitat d’aquest dia és remarcar la necessitat de garantir als ciutadans l’exercici dels seus drets lingüístics, com una manera de contribuir al seu benestar personal.

Amb motiu de la commemoració del Dia dels Drets Lingüístics, s’ha publicat un concurs sobre aquesta matèria a les xarxes socials, a través del perfil Baules de Llengua, de la Direcció General de Política Lingüística. Els ciutadans que hi participin podran conèixer millor els drets lingüístics que els emparen.

Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics

Coincidint amb la data, ara fa un any va començar a funcionar l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics (www.oficinadretslinguistics.caib.cat), encarregada de vetlar per la defensa i la promoció dels drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears. L’Oficina depèn de la Direcció General de Política Lingüística, adscrita a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Durant aquest any l’Oficina ha tramitat uns dos-cents expedients. Així, s’ha pogut oferir un servei d’atenció a la ciutadania que permet tramitar reclamacions sobre la vulneració de drets lingüístics, recollir suggeriments sobre la tutela d’aquests drets i també atendre consultes sobre drets lingüístics i la normativa que els empara.

Igualment, l’Oficina també divulga informació sobre la matèria. En aquest sentit, s’editarà un calendari de taula de l’any 2022 amb la finalitat que els ciutadans coneguin els seus drets lingüístics, passa prèvia indispensable perquè puguin reclamar poder-los exercir.

Altres indrets també disposen d’organismes similars, com l’Oficina de la Llengua Francesa del Canadà. Tots aquests organismes basen la seva actuació en la informació sobre drets lingüístics, la mediació i l’arbitratge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

Enhorabuena.
Ya habéis justificado el chiringuito.
Ahora con los expedientes podéis hacer neules para el Belén.
O dárselos a la/el empleada/o de la limpieza para cuando friegue el suelo.
Ese será su recorrido.

Valoració:0menosmas
Per Hi ha momts més casos, fa mes de 2 anys

Hi ha molts més casos, el que passa és que no se denúncien.
Qui no ha patit embestides i maltractractaments de gent monolingües del Castellà, just per parlar en la nostra i no en la seva llengota imposada?
Jo crec que tots hem aguantat les porcades d'aquesta gent supremacista del Castellà, que se creu ser superior a noltros perque només sap parlar una llengua, i la majoría malament..

Valoració:5menosmas
Per Felicitats !, fa mes de 2 anys

feia falta una oficina com aquesta per a donar visibilitat oficial a les múltiples agressions i intransigències d´alguns grupúsculs castellans plens de odi en vers allò que té arrels catalanes.
Felicitats i bona feina !

Valoració:3menosmas
Per Volem decidir noltros, fa mes de 2 anys

És escandalós, que odiin a mort a la llengua catalana i a tots els catalanoparlants, però que venguin a viure aquí, sense que facin cap falta. I que a sobre, facin tot el possible a les seves mans, per exterminar la nostra llengua i la nostra cultura.
Ja no podem aguantar més a aquesta mala gent. Volem decidir noltros, qui se pot quedar i qui ha de partir de ca nostra.

Valoració:3menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Tan sols és la punta de l'iceberg. A més de fer l'estadística, que n'ha fet l'Oficina amb les denúncies, ens-ho dirà? Ca barret, imagineu-vos-ho.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente