nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

CCOO denuncia que l’IMAS deixa sense feina més de 20 treballadors del centre de menors Norai

Dilluns al matí, el Servei de Protecció de Menors de l'IMAS va comunicar als representants de CCOO el tancament immediat del centre de menors Norai deixant a la seva sort els treballadors i la resta d'educadors del centre. En aquest nou escenari no es preveu des de l'IMAS el dret de subrogació recollit al conveni col·lectiu, ha explicat el sindicat.

«Els treballadors durant anys i especialment en els darrers mesos han viscut una situació extrema al centre, amb un clima de tensió laboral elevat, fins i tot, amb agressions i violència», remarca CCOO. A més, destaquen que els sembla «lamentable que ara siguin aquests treballadors, que són els que han gestionat el dia a dia del centre i han defensat els drets d'aquests menors i el projecte educatiu, els qui perdin el seu lloc de treball».

Des de CCOO han volgut recordar que aquest equip humà ha realitzat la seva feina «amb professionalitat, dedicació i discreció, i ha prioritzat sempre l'interès del menor». «No és de rebut que el Consell de Mallorca no defensi els treballadors que estan fent un treball públic i que li competeix a l'IMAS. Els treballadors han assumit una responsabilitat de l'Administració i ara seran al carrer. Des de CCOO demanam explicacions de la despreocupació cap els treballadors que fan la feina que li pertoca a l’IMAS i exigim diàleg i solucions».

«Agressions, insults, amenaces, baixes mèdiques per estrès i ansietat a la feina són un exemple de la realitat d'aquests treballadors aquests darrers mesos. Però no només això, a més, la frustració professional de no tenir els mitjans adequats per atendre de manera òptima els menors. També la manca de suport als treballadors de Norai per part de l'administració. Sense oblidar-nos de les conseqüències que tot això té en l'àmbit personal de tots els treballadors», denuncien.

Des de CCOO interpreten que els esdeveniments dels darrers mesos han provocat una «decisió dràstica de l'IMAS que no compartim des del punt de vista sindical ni social: el trasllat de menors a altres centres no creiem que sigui la solució». «Els menors ja han estat traslladats sense cap avís previ tampoc i al mateix temps que es comunicava als representants dels treballadors que es rescindia el contracte amb l’empresa que gestiona el servei. Els trasllats a un altre o altres centres comptaran amb nou personal i es perdran els educadors de referència i el treball realitzat en els darrers mesos. No parlem només de llocs de treball, sinó també de tota la feina educativa i pedagògica realitzada amb els menors», han remarcat.

Norai és un servei públic gestionat per una entitat, el màxim responsable de la qual és l'IMAS. Per tant, des de CCOO exigeixen que es garanteixi per part de l'IMAS el dret de subrogació dels treballadors, el dret a no perdre el lloc de treball perquè el servei sigui gestionat per una entitat diferent i/o canviï d'ubicació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.