nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

UOB: «Rebutjam que la cultura bèl·lica es vulgui integrar en l'ideari del nostre alumnat»

El 3 de novembre de 2021 la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres va remetre als IES de les Illes Balears una carta de la Delegació espanyola de Defensa a les Illes Balears en què es convida els directors, caps d'estudis i orientadors a una trobada que se celebrarà el proper dijous al Centre d’Història i Cultura Militar de Palma. Segons aquesta missiva, els objectius d'aquesta trobada són: presentació de la Delegació de Defensa, difusió de la cultura de defensa, i en darrer terme, donar a conèixer les possibles sortides professionals existents dins aquest sector.

Atesos els fets, des de la UOB Ensenyament «rebutjam que la cultura bèl·lica es vulgui integrar en l'ideari del nostre alumnat. El que consideram més sagnant de tota aquesta 'entesa' entre la Conselleria i els militars és que la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres faci promoció i difusió d'aquesta proposta».

Fer arribar als centres una carta que inclou en el seu argumentari frases tipus «cada español tiene el derecho y el deber de conocer», en referència al servei de defensa de l'Estat espanyol, «ens sembla una manca de criteri pedagògic i una mostra de servilisme envers l'estament militar».

Des de la UOB Ensenyament es plantegen: «Què implica la cultura de defensa? Significa posar els infants en contacte amb armes, vehicles, míssils i altres materials militars, i fins i tot la pràctica real de tir, tal i com ocorregué al fet denunciat pel nostre sindicat a Eivissa el 2019 o l'esdevingut enguany en la primera Fira d'Inca? En aquesta fira s'hi pogueren veure imatges on infants colcaven en vehicles militars o bé jugaven amb metralletes».

«Que un Govern, suposadament de progrés, estengui la catifa d'entrada a les escoles a l'exèrcit perquè hi fomenti el militarisme i hi normalitzi la violència com a mètode per a resoldre conflictes és de jutjat de guàrdia! Ho podem dir més alt però no més clar: fora els militars de les nostres aules!», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa mes de 2 anys

Es bo de resoldre, el dia que entrin armes a una escola o es dugui als alumnes a on hi ha armes, els pares responsables neguen l'autorització als seus fills i que s'ho montin els quatre asses que els hi va be que els fills tenguin contacte amb armes de foc. I naturalment els professors tenen perfectament dret a negar-se a anar-hi, si la Conselleria o qui sia vol fer aixó que ho organitzi i acompanyi als alumnes. Vull creure que serien molt pocs els pares que consentissin que els fills rebis aquestes "lliçons tan instructives" I pel que fa a les sortides professionals que hi diguin alguns dels que s'han vist mes o manco for´çarts a aquesta alternativa, tal vegada per tenir estudis miolt baixos, a veure que els hi passa una vegada cumplit diguem-li "el contracte" precisament en arribar a una certa edat.

Valoració:3menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Estic completament d'acord amb la UOB.
A l'escola no hi ha lloc ni per les i armes ni per l'adoctrinament. I quin adoctrinament és el pitjor que el de les armes?
Hi ha polítics que no serveixen més que per ser impertinents i antidemocràtics, que tracten d'acusar en fals als bons mestres de les escoles públiques d'adoctrinament, només perque ensenyen als alumnes la gramàtica de la nostra llengua, la nostra geografia i la nostra Història, ja que ells consideren un delicte de sedició i d'alta traició a l'estat-nació, estimar la pròpia terra. Però en canvi, fan mambelletes als que s'en van amb armes a l'escola a parlar d'una pàtria que només abarca les seves idees dretunes, i que tot el que se surti d'aquest esquema se considera l'enemic al que s'ha d'combatre.
I és que actualment, ja no just tenim la desgràcia de tenir un exèrcit franquista, amb militars d'alta graduació amb aspiracions colpistes, que també se volen ficar dins de les escoles i sequestrar-nos mentalment als nostros infants i adolescents. Però NO PASSARAN.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente