nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Govern espanyol considera inconstitucional el decret sobre policies locals de les Balears que inclou la regulació dels agents Covid

El Govern espanyol considera inconstitucionals diversos articles del decret llei balear 6/2021, que modificava la llei de coordinació de les policies locals de les Balears, i que entre altres aspectes inclou la creació dels agents Covid.

El Govern de l'Estat i les Balears han obert negociacions en una comissió bilateral per a resoldre aquestes discrepàncies i evitar un recurs d'inconstitucionalitat, segons publica el Butlletí Oficial de l'Estat aquest dijous.

Les discrepàncies afecten, entre altres apartats, la disposició transitòria quarta, que és la que crea la figura d'agents Covid, personal funcionari interí per a complementar la policia local en determinades funcions, segons el text de la llei.

El decret atorga a aquests treballadors la consideració d'agents de l'autoritat, però subordinats al personal de les policies locals sense integrar-se al cos. No poden portar armes de foc ni logotips, més enllà de la llegenda 'agent Covid'.

Les seves funcions són vetllar pel compliment de les mesures sanitàries vigents, ordenances i bans municipals, custodiar dependències municipals, col·laborar en l'ordenació del trànsit, cooperar en la resolució de conflictes privats, practicar les primeres diligències per accidents de circulació i formular denúncies al exercici de les seues funcions.

El decret circumscriu el seu àmbit d'actuació als municipis respectius, llevat de casos de catàstrofe o calamitat pública. A més, els sotmet a les mateixes normes d'organització i funcionament que la resta de personal municipal i estableix la creació de dues borses de treball gestionades per l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.