algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Confirmen la condemna de Jaume Matas per tràfic d'influències en el cas Son Espases

La Sala II del Tribunal Suprem ha confirmat la sentència de l'Audiència de Palma, del 10 de juliol del 2019, que va condemnar l'expresident del Govern Jaume Matas a 10 mesos de presó i 10 anys d'inhabilitació especial per a càrrec públic per delicte de tràfic d'influències i com a inductor de delictes de prevaricació continuada i frau a l'Administració, per la seva actuació per a aconseguir l'adjudicació a una empresa determinada de la construcció d'un hospital a Mallorca, en la zona de Son Espases, durant la legislatura 2003-2007.

Matas va recórrer al Suprem només la condemna pel delicte de tràfic d'influències (de 6 mesos de presó i 3 anys d'inhabilitació). L'alt tribunal desestima íntegrament les seves al·legacions i subratlla que, d'acord amb els fets provats, l'acusat es va assegurar la proximitat de persones de confiança en el procés d'adjudicació per concurs del projecte de construcció de l'hospital que havia estat anunciada per ell ja des de la seva campanya electoral per a president del Govern amb l'objectiu de beneficiar una determinada empresa adjudicant-li el projecte de construcció de l'Hospital.

Amb aquesta mateixa finalitat, recorden els magistrats, per assegurar-ne el control i influir en el procés d'adjudicació de l'obra, va donar l'ordre de contractar una determinada consultora «prescindint de les normes de procediment i per tal que fos ella qui portés a la Mesa de Contractació les valoracions de les ofertes dels licitadors», contractació que es va fer a esquenes de la Mesa de Contractació.

Per al Suprem, el fet provat descriu «la pressió moral i jeràrquica» que Matas va exercir sobre els subordinats, l'exconsellera de Salut Ana Castillo i el director general de l'Institut Balear de Salut Joaquín Sergio Beltrán i com l'activitat dels tres estava encaminada a «obtenir de la Mesa una proposta que fos coherent amb la decisió final de lʻòrgan de contractació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Justícia lenta, fa mes de 2 anys

Si que s´han torbat...
Estava cantat i eren faves comptades.
Tanta reflexió era necessària?

Valoració:-1menosmas
Per ., fa mes de 2 anys

Escardabuinas

Valoració:0menosmas
Per Pobret esppañordo, fa mes de 2 anys

Per jo te pots quedar en se dictadura d'en Franco i tota se tribu de faxistas i falangistas que omplian ses fosas i cunetas després de aplicar la llei de fugas, aquests no matavan ningú, assassinavan, i
calla que no saps de que xerras baneitet, quedat en la " legalitat del PP i Vox" i la seva corrupció.
Ñordo curt pitjor que turc, de que vols presumir estorbaret cagallastimas, si ets més curt que un punt que no arribarà mai a retxa.

Valoració:5menosmas
Per Andreu, fa mes de 2 anys

Jau, me mates!!!

Valoració:3menosmas
Per Avis als navegants, fa mes de 2 anys

Aconsell no contestar al fatxa mentalment embullat i amargat.
Avui no se deu haver pres la medicació, fet pel que està respecialment agressiu.
Per molt que insulti, tracti d'ofendre i falti al respecte, val més fer com si no existís, perque el que cerca, és que li contestema

Valoració:6menosmas
Per geu, fa mes de 2 anys

Quan no hi ha arguments vàlids, es recorre a l'insult, les paraules aordinàries i la manca total d'intel-ligència. Demoestres el que ets: un pobre home i un escardador de buines (sic)
Salut, si; Repùblica, per tu. I millor com la segona espanyola. "Checas" i morts.

Valoració:-2menosmas
Per Votar partits corruptes també és corrupció, fa mes de 2 anys

Més de mil casos de corrupció té el PP. Però els fatxes continuen votant-los, perque creuen que la corrupció és un signe de poder i de riquesa. I si no voten al PP voten als nazifatxes, ultres que és molt pitjor.
Quina gent més rara que hi ha per les Illes Balears! I son fruit de tota l'escabetxina de republicans que feren els mal anomenats "nacionals" a la mal anomenada Guerra Civil, fent que pràcticament només quedàssin ells i ara els seus descendents.Fan empegallir.

Valoració:13menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

Haaaaahaaaahaaaaaa, ja ha sortit un defensor dels corrupptes, només te falta cagar buines, au venga !arri una passa ! I passa dins se ppaissa.
Salut i República, fora els mals governs.

Valoració:8menosmas
Per geu, fa mes de 2 anys

No una hora. Cinco deberías estar escribiendo. Así las burradas serían más bestiales y pavorosos. Y las faltas de todo tipo, para dar, vender y regalar a quien las quisiese.
¿Cinco?. ¿Qué digo?. Cincuenta y cinco. A ver si te "esbravas" de una vez.

Valoració:-11menosmas
Per tant d´honor pepero és avassagador, fa mes de 2 anys

Sembla que el PP pot representar el partit europeu més corrupte. Quantes trames de corrupció españorda afecten als seus addictes! Algú hi podria posar números!
Bé, són innumerables, i encara els que no sabem.
El PP, té la glòria i el honor etern dels seus representants!
, la flor i nata de la societat españorda!

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente