cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
19°

Les Balears preparen un protocol per als policies locals davant els delictes d'odi

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha avançat aquest dimarts, durant el ple del Parlament, que el Govern està treballant en la redacció d'un protocol perquè els policies locals el puguin aplicar davant els delictes d'odi.

Així ho ha anunciat durant la sessió de control al Govern, on ha respost una pregunta del diputat no adscrit Maxo Benalal sobre si considera oportuna la participació de les Illes en el desenvolupament, juntament amb el Govern espanyol, del II Pla Nacional contra els delictes de odi.

Garrido ha especificat que, en aquest segon pla, només hi participen el tercer sector i aquelles comunitats que tenen cossos de policies propis com Navarra, el País Basc i Catalunya.

En la mateixa línia, ha subratllat la «preocupació» de l'Executiu per la proliferació dels discursos d'odi, «fins i tot en aquesta Cambra». Per això, ha destacat la importància del primer pla contra els delictes d'odi del Govern espanyol a través del qual es va fer una classificació.

Per part seva, el diputat Benalal ha remarcat que les conclusions d'aquest grup de treball s'aplicaran a nivell legislatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estornell, fa mes de 2 anys

La catalanofòbia serà tractada com un delicte d'odi? O encara no toca?

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente