algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

El SEPC reclama el retorn a la presencialitat total a la UIB

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha reclamat el retorn a la presencialitat total a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

L'organització ha demanat a la UIB que posi tots els recursos pel retorn segur a les aules i que, al mateix temps, l'Executiu aporti més recursos a la universitat.

Els estudiants reconeixen que l'educació en línia va ser una bona eina en els moments més durs de la pandèmia, però adverteixen de les seves limitacions pedagògiques, a més d'impedir el debat i l'esperit crític entre els alumnes.

El sindicat, a més, alerta de la incoherència que suposa mantenir la semipresencialitat a les aules mentre s'obre l'oci nocturn i les discoteques.

«Estam farts que l'educació presencial vagi sempre per darrere d'activitats econòmiques que només beneficien a uns pocs i perpetuen un model econòmic que condemna a l'explotació i a la destrucció del territori», han afegit.

Els estudiants subratllen que la no presencialitat perjudica les relacions entre els mateixos estudiants.

Al mateix temps, reclamen la reobertura del claustre del Ramon Llull, com a punt de trobada, socialització i lloc de debat i de foment del moviment estudiantil.

El sindicat alerta del procés de mercantilització de l'educació i del creixement de l'actual model «més còmode i barat».

«Volen que la universitat sigui només una fàbrica per crear els treballadors que reclama el mercat, però els estudiants ens negam», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Endavant, fa mes de 2 anys

Normal. És una Universitat presencial. Per tot ja s'ha recuperat la presencialitat. No és la UOB, per exemple, no tothom aprova però hi va en camí...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente