nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

Conservació de la natura: més de 29.500 persones han estat informades enguany sobre els valors dels espais naturals protegits

El projecte 'Campanya d'informació i vigilància en espais de rellevància ambiental', finançat a través de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS), ha permès que un total de 29.587 persones hagin estat informades dels valors naturals i la normativa de vint llocs d'importància comunitària (LIC) d'arreu de les Illes Balears. Tretze informadors han estat durant cinc mesos realitzant tasques d'informació ambiental.

Per illes, a Mallorca s'han informat un total d'11.375 persones, un 45,9% més que l'any passat. Els set itineraris comprenen les zones de Cala Agulla-Cala Mesquida; Cala Falcó, Cala Varques, Cala Pilota i Cala Magraner; Cala Torta, Cala Mitjana i Cala Estreta; Cap de Ses Salines, es Caragol, Cala Màrmols; Platja de son Bauló fins a la punta dels Fenicis; Punta n'Amer i sa Cànova. D'aquests, on s'ha informat a més gent ha estat al de Son Bauló-Punta dels Fenicis.

A Menorca, en canvi, l'increment de persones informades ha estat d'un 4,2%, amb un total de 8.521. Els tres LIC on s'han realitzat les tasques han estat Costa sud de Ciutadella; Son Saura-Cala des Talaier-Cala en Turqueta; Macarella-Macarelleta. El primer espai de rellevància ambiental és on més persones s'han informat.

Pel que fa a Eivissa, el personal ha fet feina a Cala Benirràs-Cala Xarraca-S'illot des Renclí-Cala Xuclar; cap Llentrisca-Sa Talaia; Serra Grossa. Els tres espais de rellevància ambiental han sumat 6.097 persones informades, un 40,2% més que durant la campanya passada. On més n'hi ha hagut ha estat al LIC de Cap Llentrisca-Sa Talaia.

A Formentera, el nombre de persones informades ha augmentat un 9,1%, amb un total de 3.594 entre els dos LIC: Cap de Barbaria i La Mola. És en aquest darrer on s'ha concentrat la xifra més alta d'informacions.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha destacat l'èxit de la campanya d'enguany, «unes xifres que consoliden la utilitat d'un servei com aquest, que crea consciència sobre la importància de preservar els espais naturals protegits a través de l'educació ambiental». Sansó ha recordat que la campanya de l'any passat als LIC va acabar amb 17.762 persones informades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.