nubes dispersas
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
11°

Admesa a tràmit la querella del Govern contra l'influencer Naïm Darrechi per un presumpte delicte de discriminació

El jutjat d'Instrucció número 2 de Palma ha admès a tràmit la querella interposada pel Govern, a través de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma i en representació també de l'Institut Balear de la Dona, contra l'influencer Naïm Darrechi, per un presumpte delicte de discriminació.

Tal com va acordar el passat estiu l'Executiu, la querella es va interposar per la difusió viral d'una entrevista en la qual l'influencer reconeixia l'engany que utilitza sobre les dones en les seves pràctiques sexuals, «bravejant de mentir i obtenir el consentiment perquè les seves parelles sexuals li permetin ejacular sense preservatius inventant-se una suposada esterilització quirúrgica».

Un fet que, segons ha destacat el Goverm, es produeix davant milions de joves que el segueixen a les xarxes socials i sobre els que «exerceix una influència indubtable, pel fet de tenir més de 26 milions de seguidors i seguidores a la xarxa social TikTok, 7 milions de seguidors i seguidores a Instagram i 3,9 seguidors i seguidores al seu canal de Youtube».

A criteri de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, aquests fets suposen un delicte que implica «una pena de presó de sis mesos a dos anys i multa de sis a dotze mesos per accions que suposin humiliació, menyspreu o descrèdit a qualsevol de les seves víctimes».

Amb aquesta querella i el procediment judicial que se'n deriva, el Govern considera que té el deure de «protegir dels abusos i agressions sexuals, no permetre actuacions que atemptin contra la salut sexual i reproductiva de les dones i que a més a més, facin enaltiment o justifiquin per qualsevol mitjà d'expressió pública de difusió els delictes que puguin haver estat comesos per motius del sexe de la persona o per raons de gènere».

En aquest sentit, han recordat que l'obligació de l'Executiu també és vetllar perquè «els continguts emesos a través de les xarxes socials, que són els grans referents en l'adquisició i el desenvolupament de les conductes de les persones, no fomentin actuacions contra els drets sexuals i reproductius de les dones».

Cal recordar que el passat juliol l'Institut Balear de la Dona, a l'emparament de l'article 52 de la Llei de Protecció Integral a la infància i l'Adolescència, també va denunciar a Naim Darrechi al canal prioritari de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per demanar el tancament del seu canal de Youtube i del seu compte a Tik Tok, la qual va ser admesa a tràmit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa mes de 2 anys

En ningún sitio de la noticia se dice que este elemento sea mallorquín. Por lo tanto, no hagas inventos.
Yo no sé si lo es, o no. Por el aspecto y por el nombre, de ninguna manera lo parece.
Si la justicia considera que ha delinquido, debe ser castigado, sea de donde sea.
Y en cuanto al resto de tu comentario, solo decirte que las cosas son como son y no cómo las quisiéramos. Incluso podría estar de acuerdo en parte de lo que dices.

Valoració:-4menosmas
Per Que no duguin que és mallorquí, fa mes de 2 anys

El que més indigna és que diguin que aquest individu és mallorquí, quan se veu clar que és el paradigma del que és la majoria de latinos més joves. Arriben a Mallorca perque els ha donat la gana a ells, passen de tot el que és mallorquí, fins el punt de mirar-nos a tots noltros amb cara d'oi,se barallen amb altres immigrants vinguts d'altres països i fan grup apart amb compatriotes seus i gent amb gusts semblants.
Aquests tipus de persones no ténen res a veure amb el nostre jovent. I no volem que cap mitjà de comunicació ni ningú, confongui aquesta persona tan desagradable amb els nostres fills, nebots o fills dels nostres amics i veinats.



Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente