algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Pla d’Ordenació del Parc Natural des Trenc preveu la restauració integral del sistema platja-duna

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat, aquest dimarts, l’anunci d’inici de procediment d’exposició pública del Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Parc Natural des Trenc-Salobrar de Campos. Les persones interessades tenen un termini d’un mes per a presentar al·legacions i tenen la documentació disponible al Portal de transparència del Govern.

El Pla d’Ordenació preveu diverses mesures per a preservar els valors naturals de l’espai natural protegit, entre les quals destaca la restauració integral del sistema platja-duna de l’espai natural protegit. L’objectiu és que, a mig termini, la zona amb un valor ambiental més elevat quedi lliure per garantir-ne la seva correcta conservació.

Aquesta mesura de preservació del sistema dunar se suma a d’altres enfocades a la restauració ambiental de diverses zones que s’han de recuperar, com l’Estany d’en Pedreres, es Cremat o es Clot de s’Arena de sa Barrala.

El Pla estableix un règim d’ordenació dels recursos naturals –com els geològics i edàfics, el sistema dunar, els recursos hídrics i els hàbitats o les espècies protegides–, a més d’una regulació de les activitats lligades al medi natural, com ara l’agricultura, la ramaderia, la pesca o l’activitat salinera. Igualment, s’hi regula l’ús públic que comprèn, entre d’altres, les filmacions, les activitats esportives, la mobilitat, l’acampada, les festes i concerts, les instal·lacions de temporada, etc. El que persegueix el PORN és, doncs, fer compatible la pressió humana que pateix el Parc Natural amb la protecció i conservació dels valors naturals.

Es Trenc-Salobrar de Campos fou declarat Parc Natural l’any 2017 i és un dels espais més emblemàtics de les Illes Balears, ja que els hàbitats litorals mediterranis s’hi troben ben representats. Així, a l’espai natural protegit hi ha platges extenses d’arena amb sistemes dunars adjacents, zones humides, basses litorals o camps de conreu. A la part marina hi ha fons amb comunitats biocenòtiques, de les quals cal destacar les extenses praderies que forma la Posidònia oceànica, i a més profunditat comunitats de maërl, precoral·ligen i coral·ligen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.