muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Què volen aquesta gent?

Ens vam despertar a trenc d'alba amb la notícia que el conseller Martí March negocia amb els seus socis augmentar la presència del castellà a les aules per tal que no es fixi el 25% com s’ha fet a Catalunya... del castellà? El PSIB? No deu ser suficient demanar als seus socis, dels quals MÉS ja s'ha pronunciat que no els ajudarà en aquesta proposta, sinó que a més cerca que li donin suport els genocides de la llengua catalana del PP i Ciutadans; punt, set i partit idò.

Fa anys que des de la Conselleria d'Educació es prenen decisions unilaterals que no tenen en compte els representants dels treballadors, que no escolten les veus que des de diverses institucions demanen que hi hagi una presència del català real a les aules i que com a llengua protegida els que governen facin actuacions ràpides per a revertir la situació d'emergència lingüística en la qual ens trobam: en tenim un exemple clar al Decret FOLC, on no s’ha fet cas ni a la UIB ni a UOB en el que vam demanar al CEIB per deixar regulat el que s’ha d’exigir als professors del Conservatori i de l’ESADIB quant als requisits de català.

La Llei d'Educació que es farà a la nostra comunitat ha de tenir en compte que el català ha perdut parlants i que s'ha reduït l'ús social de la llengua en els darrers 15 anys (segons dades del propi Govern Balear) i per tant l’esperit que hauria d’adoptar pel que fa al model lingüístic és un dels objectius que es troba a l'Article primer de la Llei de Normalització Lingüística: «assegurar el coneixement i l’ús progressiu del català com a llengua vehicular en l'àmbit de l’ensenyament»; és necessari idò anar més enllà del Decret de mínims del PP de fa 24 anys.

Senyor Martí March, no facin jugades per darrera, el que volem és molt simple i és el que el català (i no el castellà) necessita: un seguiment i avaluació de la llengua en el sistema educatiu, un vetllar pel Decret de Mínims (que encara que trobem insuficient és ara mateix l'únic que tenim), amb una publicació anual de la situació lingüística a cada centre, feta per Inspecció segons el Projecte Lingüístic que fa anys que demanam des d'UOB Ensenyament i que es va instar a posar en marxa des del Consell de Mallorca en la sessió plenària de dia 2 de febrer de 2020, i sobretot que la LEIB deixi totalment blindada aquesta qüestió a les Illes Balears. La LLENGUA no es toca, i ja sap el que es va trobar el darrer que ho va intentar...

La seva política afavoreix un bilingüisme exclusiu al servei dels monolingües espanyols, de la llengua que es menja la nostra: glotofàgia consentida per la presidenta Francina Armengol, que braveja a les xarxes de ser una protectora del català.

Des d’UOB Ensenyament seguirem compromesos i lluitant fins a aconseguir la plena normalitat del català dins del territori on fa prop de 800 anys que n’és la llengua pròpia; normalitat que per tant s’ha d’aconseguir en tots els àmbits i això inclou la sanitat, l’administració, la justícia i els mitjans de comunicació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per martí, fa mes de 2 anys

Quina vergonya. Tot un professor d'universitat
Els interessos personals estan per damunt la dignitat de les persones

Valoració:11menosmas
Per Visca Catalunya sencera!, fa mes de 2 anys

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981



Per anar bé necessitaríem un sol president [Puigdemont] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president [Puigdemont]. Un president [Puigdemont] per al País Català. El President [Puigdemont] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.



http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.ht



Els claudàtors, naturalment, són meus.
Visca la República catalana! (UNA república de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer).

Valoració:15menosmas
Per Més, responsable, fa mes de 2 anys

Més és tan responsable com el PSOE perquè els han regalat el maneig de la conselleria renunciant, a més a més a controlar res.

Valoració:17menosmas
Per Solleric, fa mes de 2 anys

Que esperaveu d es ppsoe?

Valoració:18menosmas
Per Lisa, fa mes de 2 anys

Es evident que el PSIB, es l'equivalent del PSC, dos partits sucursalistes, que mai mossegarant la mà que els dóna de menjar.. I'amo de la capital del Regne... encara que per això hagi de fotre als balears, catalans o a la seva mare... són així de rastrers!

Valoració:17menosmas
Per Agustí, fa mes de 2 anys

Que Més deixi de donar suport al Govern i l'abandoni a la seva sort. Hi ha prou motius per fer-ho i per plantar cara d'una vegada i no anar sempre fent de crossa.

Valoració:17menosmas
Per Ramon, fa mes de 2 anys

Amb aquesta llei el que s'aconsegueix és que els únics bilingües de la comunitat sigue els que parlem català

Valoració:19menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

I a la fí es resolgueren de recorre als traïdors,
en trobaren un boldrò tot duna els convenceren.
Fa anys que Biel Majoral canta això' i avui dia encara és vigent i real, fora els cagadubtes la llengua és nostra, no dels polítics cagats que volen mercadejà amb ella. Aquí català variant mallorquina
Salut i República, ara més que mai.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente