cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

Anuncien una baixada del preu de la matrícula universitària pel curs que ve

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat aquest divendres en la inauguració del curs acadèmic 2021-2022 de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i hi ha anunciat una reducció de les taxes i del cost de la matrícula dels graus i els màsters per al curs que ve, a més de l'equiparació del preu dels dos tipus d'estudis.

En el seu discurs, Armengol també ha afirmat que la nova Llei de ciència es presentarà el pròxim mes d'octubre i ha fet valer el paper que aquesta normativa tindrà per a la transformació del model econòmic, per a la participació de la Universitat en l'avanç cap a la societat del coneixement i per a la captació i la retenció del personal investigador de les Illes.

La presidenta ha definit aquest curs acadèmic com a «il·lusionant i encoratjador», perquè «aquest serà el curs en què veurem graduar-se la primera promoció de la Facultat de Medicina» i perquè «gràcies a l'esforç fet per la ciència, pel personal sanitari i pel conjunt de la societat, arribam a aquest setembre amb unes dades de vacunació que ens permeten reprendre el curs amb més presencialitat i fent passos cap a una normalitat tan enyorada i tan esperada per tots nosaltres».

En aquest sentit, Armengol ha agraït a tots els alumnes que durant aquest estiu s'hagin vacunat, «responent de manera massiva a la crida a la vacunació», perquè així es protegeixen i protegeixen el seu entorn i, alhora, els ha demanat que gaudeixin del seu pas per la Universitat: «enriquiu-vos amb el que companys i professors us aporten. Anau més enllà. Debateu, discutiu, compartiu idees... Comprometeu-vos i obligau-nos a comprometre'ns».

Entre els anuncis fets per la presidenta durant la inauguració de l'any acadèmic hi ha hagut també el compromís d'augmentar el nombre de places que ofereixen els estudis d'infermeria per al curs 2022-2023, davant la forta demanda que té aquest grau entre els joves de les Illes i davant l'aposta del Govern per la sanitat pública. D'altra banda, i com a resposta a una reivindicació històrica de la UIB, Armengol ha anunciat que l'executiu autonòmic ja treballa en la nova residència d'estudiants de la Universitat i que l'any que ve s'iniciaran els tràmits per fer-la realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.