algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 18°
23°

La presidenta Armengol inaugura les Aules Feministes, «un espai de debat, reflexió i pedagogia»

188441

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra de Justícia, Pilar Llop, han inaugurat la segona edició de les Aules Feministes d'Eivissa i Formentera, que es duran a terme durant tres dies, fins el 18 de setembre. La presidenta ha definit aquestes jornades com «un espai de debat, reflexió i pedagogia» i ha dirigit les seves primeres paraules a les activistes feministes, «dones que des de molts racons han fet moure el món cap a la igualtat entre homes i dones».

La presidenta ha recordat que enguany es compleixen cinc anys de la Llei d'Igualtat a les Illes Balears que, entre d'altres qüestions, va establir que la violència econòmica sigui considerada violència masclista. També ha recordat el Pla de conciliació, aprovat recentment i que, entre d'altres, permetrà ajudes «per primera vegada a les treballadores i treballadors que vulguin demanar excedència o reducció de jornada per estar amb els fills i filles». Finalment, ha alertat que la lluita feminista és imparable però que ha de continuar «alerta» davant discursos discriminatoris.

La ministra Llop, per la seva banda, ha indicat que des de la consicència feminista «ens hem de plantejar com un dels principals objectius posar fre a la violència contra les dones i les nines» i ha recordat que la violència masclista és «una amenaça per a la societat, a més d'una greu violació dels drets humans». A més, ha recordat que cal que la recuperació després de la pandèmia sigui justa per a tots i totes, a partir d'una política «útil» que doni resposta des de la justícia als problemes socials.

Les Aules Feministes han començat aquest dijous amb dues taules rodones. La primera, “Visió intergeneracional del feminisme”, ha tractat sobre el feminisme en les diferents generacions que conviuen actualment. La segona, “La contribució dels homes al feminisme”, ha tractat el feminisme i la lluita per la igualtat de gènere a partir de la perspectiva masculina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris