algo de nubes
  • Màx: 20.33°
  • Mín: 10.85°
10°

Demana un metge al Centre de Salut Casa del Mar i una infermera li respon «¡A mi me hablas en castellano!»

Aquest dimarts s'ha fet públic un nou cas greu de discriminació per raó de llengua a un Centre de Salut de Palma. L'ha denunciat Carme V. que s'ha decidit a fer públic el cas, després d'haver hagut d'estar ingressada unes setmanes.

Carme V. va començar a notar símptomes compatibles amb la Covid-19 i va telefonar al seu centre de salut de referència, situat a la Casa del Mar de Palma. Li varen dir que li tornarien la telefonada.

Després d'unes hores, li va telefonar una persona que es va identificar com a infermera de la Casa del Mar. Quan Carme V. va començar a explicar-se, la infermera la va tallar abruptament i li va dir textualment: «A mi me hablas en castellano!»

En aquells moments la pacient no va veure més opció que continuar la conversa en castellà i va demanar ser atesa per un metge. Hores més tard, veient que l'atenció mèdica sol·licitada no arribava, va recórrer a una clínica privada.

Tot d'una que li ha estat possible ha denunciat els fets, que varen succeir el 25 d'agost sobre les 10.30 hores. Uns fets que considera «greus».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per poi_ros, fa mes de 2 anys

Això passa per no haver-los obligat quan era hora. Ara són ells que se pensen tenir dret a obligar-mos a noltros.
Aquí falta pegar un cop damunt sa taula, i no sa deixadesa des govern més nacionalista (i botiflera) de s'història xD (això darrer era broma, però ja m'enteneu)

Valoració:6menosmas
Per Bàrbara, fa mes de 2 anys

Em sembla que no hauria de treballar cap persona a treball públic a les comunitats on es parla català sense que no coneix la llengua de la terra. I em sembla fatal que una persona que ha estudiat no tingui la decència de ser amable i humil en reconèixer que no sap parlar català, quan hauria de ser obligat, per exercir el seu càrrec.

Valoració:16menosmas
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Ni un pas enrrere en la defensa de la nostra llengua. I als "ñordos" idò aixó: moltes buines

Valoració:12menosmas
Per Pau, fa mes de 2 anys

Pepito: No siguis mentider.No TODOS enteneu les dues llengües.El que si és cert que TODOS tenim el dret a fer servir la que vulguem,per tant no és correcte que a uns ens diguin "hableme en español o cristiano o com vulguis dir"

Valoració:11menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

Els colons castellans són colons i actuen com a colons. És a dir que actuen convençuts que som la seva propietat i que poden fer amb nosaltres, la nostra llengua, la nostra cultura, el nostre territori i els nostres doblers allò que bonament els plagui. Es creuen superiors i volen que els obeïm, per això van guanyar la guerra. Fins aquí tot és "normal".
La anormalitat som nosaltres qui la practiquem quan no ens rebel·lem amb la contundència que pertoca a una nació ocupada i que vol deixar de ser-ho! "El castellà el parlarà ta tia"...

Valoració:13menosmas
Per Xusma fatxa, fa mes de 2 anys

Els espanyols son tan "educats i prepotents" que fins i tot ja els molesta que parlem en català entre noltros, antes eram "polacos" ara per lo que escriuen aquests xitxarel- los pancas, sempre son molt amables, se cansen de dir "por favor, no le entiendo, podria hablar en castellano".
Per lo amables que son : a mamar a ses lleones del Palau del Congrés, amb un barco de requilla, i ha pixar demunt el seus, Caps de Buina.

Valoració:9menosmas
Per Josep, fa mes de 2 anys

Aquest guirigall entre espanyol i castellà és una monumental cagada constitucional i històrica. Que el castellà sigui l'idioma oficial de l'Estat espanyol no el qualifica d'espanyol més enllà del costumisme internacional, ja que existeixen 4 llengües més que també són oficials en els seus respectius territoris. Aleshores, quin és l'idioma espanyol atesos a la cooficialitat de 5 llengües reconegudes a la Sacrosanta Constitución?. Es a dir, només pot ser considerat espanyol de pro i constitucional aquell que parli indistintament les 5 llengües cooficials esmentades a la carta magna, i a ulls de com s'exigeix l'ús del castellà en territoris de parla pròpia per grups de inadaptats, Espanya hauria de dir-se Castella, perquè és aquí on romana l'origen d'aquest endèmic conflicte. El que dona identitat a un poble és la seva llengua. Aquest és l'autèntic fet diferencial. A qui no li agradi, per decència democràtica i constitucional i per coherència amb el consens europeu sobre Llengües Minoritàries, que Espanya va ratificar, hauria de tornar per on ha vingut.

Valoració:8menosmas
Per Antoni, fa mes de 2 anys

Quen ens venguin a parlar d'educació quan és aquesta infermera la maleducada. El problema es produeix precisament perquè són incapaços de demanar el canvi de llengua amb educació.

Valoració:16menosmas
Per Lisa, fa mes de 2 anys

Al Pepito, tu mateix ho has dit, hi han dues llengües i els que estàn en un servei públic tenen l'obligació d'entendre les dues...ara sí són curtets, uns xulos putes o els sobra mala llet, que ho diguin..amb molt de gust farem una colecta per pagar el viatge de retorn al seu garito, això sí, amb la condició de que no tornin! Ho has entès bé? És el que hi ha! Ja estem farts de ser sempre els mateixos els que hem de girar la llengüa! Per cert, mala llet també en tenim, i comença a ser hora de treure-la!

Valoració:22menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Continua la campaña panca renegatus...

Valoració:-32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente