muy nuboso
  • Màx: 11.28°
  • Mín: 7.77°
10°

Les reserves hídriques de les Balears disminueixen i arriben al 46 per cent

188399

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 46% el mes d'agost, un percentatge tres punts inferior al del mes passat. Tot i que la situació varia de manera significativa respecte del mateix mes de 2020, quan les reserves es trobaven en un 62%, és similar a la de fa dos anys, quan es trobaven al 51%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), sis de les deu es troben en escenari de prealerta. Així, la UD Artà se suma a les cinc que ja es trobaven en el mateix escenari (Eivissa, Pla, Migjorn, Tramuntana Nord i Formentera). Aquestes UD necessitaran tres mesos en situació de normalitat per sortir de l'escenari de prealerta.

Les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que l'agost ha estat sec a l'arxipèlag, ja que de mitjana s'han acumulat 10,1 l/m2, un 49% menys del que és habitual segons la sèrie històrica.

La falta de pluges ha provocat que el dèficit interanual s'incrementi: A les Illes Balears la precipitació interanual està al 84% de la mitjana; Mallorca està al 84%; Menorca al 87%; i Pitiüses al 78% (és a dir, acumula un dèficit del 22%).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Normal, fa mes de 2 anys

Amb tanta gent,que llògicament consumeix aigua, rar és que encara en hi hI hagi un poc

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente