algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 10.84°
10°

El Govern intenta tancar en fals la discriminació lingüística al centre de Salut de Son Pisà

La Direcció General de Comunicació del Govern ha filtrat als mitjans de comunicació que no s'obrirà cap expedient sancionador a la metgessa del Centre de Salut de Son Pisà que es va negar a atendre una pacient que parlava català.

Segons ha publicat aquest diumenge el diari Ultima Hora, la Conselleria ha considerat que l'atenció «va ser correcta» i ha assenyalat que una prova d'això és que la pacient va sortir de la visita amb la prescripció del tractament adequat per a la malaltia que presentava i una cita reservada per a seguiment per part del seu metge de capçalera.

El Director General de Comunicació del Govern, Álvaro Gil, ha decidit cedir a la pressió que feien alguns mitjans espanyolistes i ha volgut tancar ràpidament el cas de la discriminació lingüística a Son Pisà. Però aquest intent de tancar el cas en fals, només aconseguirà que el cas es faci més gran.

En primer lloc, per la deslleialtat que significa filtrar la 'resolució' del cas als mitjans abans que la coneguin la resta de membres del Govern.

En segon lloc, perquè s'ha pres una decisió sense, ni tan sols, haver parlat amb la víctima de la discriminació.

En tercer lloc, perquè s'ha volgut tancar el tema amb molta pressa, cosa que resulta, com a mínim sospitós.

En quart lloc, perquè s'ha menystengut l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics, que és l'òrgan competent en aquest cas i que, per ventura (aquí si que es fan les coses amb el temps necessari) resol en sentit contrari.

I en cinquè lloc, perquè l'intent de tancar amb presses i en fals el cas, en comptes de resoldre la qüestió, l'agreuja. Afirmar que obligar a una pacient a canviar de llengua i que aquesta ho faci a causa del xantatge i, per tant que, finalment doctora i pacient s'entenguin com a conseqüència hi hagi «la prescripció del tractament adequat per a la malaltia que presentava» és un insult i una humiliació a tots els catalanoparlants i a tota la ciutadania de les Illes Balears que desitja ser atesa correctament en català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Un Joan de tants, fa mes de 2 anys

Anima molt mes l'article que hi havia fa uns dies en que es deia que el govern no havia pres la decisió i so estava estudiat.
Es que ja ha pres la decisió? I si no es així com és que no apareix l'article en qüestió.

Valoració:0menosmas
Per ,,,,,,,,,, fa mes de 2 anys

Claro que si, guapi,Per favor deixa d´entrar aquí a fer el borinot.

Valoració:3menosmas
Per Espigoler, fa mes de 2 anys

De què anam..? Hem quedat a les mateixes...!

Valoració:2menosmas
Per Xec, fa mes de 2 anys

El PSOE no cedeix a pressions quan actua de forma hostil a la llengua catalana i quan deixa fer els catalanòfobs que no veuen l'hora que es deixi de parlar totalment. Quan ja fa anys que ni fan ni deixen fer res efectiu per aturar el genocidi cultural, és hora de començar a assumir la realitat: el PSOE és una part activa d'un moviment que no té altre objectiu que erradicar la catalanitat.



Valoració:5menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

La nostra llengua nacional (i constitutiva de la nostra nació) és una cosa massa seriosa perquè sigui gestionada per autonomistes que són al servei de l'estat colonial.

Valoració:8menosmas
Per -, fa mes de 2 anys

No volen entrar en aquestes polèmiques que els desgasten políticament. El vot dels catalanoparlants no els interessa, no és prioritari; d'altres col·lectius són més interessants i políticament més rendibles. Pensen que els milions que els arribaran per a la recuperació econòmica post-covid esborraran entre els votants totes les errades comeses i també aquestes actuacions. L'estratègia sempre els ha sortit bé i saben que, en el fons, els mallorquins som de bona pasta i bons de conformar.

Valoració:7menosmas
Per Ahmed Al Talibani, fa mes de 2 anys

Tranquila, guapi, si ho trobes una estupidesa és que està bé. Arigato.

Valoració:4menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

La presidenta aquesta vol tirar pilotes fora i quedar bé amb el règim. QUe els ïllencs preguin nota i no votin a partits espanyols mai més.

Valoració:12menosmas
Per és la dreta fastigosa, fa mes de 2 anys

És una acció típica dels partits ñolarros, entre els que es troben PSIB, PSC, PSOE, i PP, i d´altres encara més cancerígens.

Valoració:7menosmas
Per un veí, fa mes de 2 anys

Tot és tan senzill com complir la legislació.
Tot treballador de l'administració de les illes balears ha de saber el català. Punt.



Encara així, a vegades arribes a pensar com és que aquella persona ha aprovat perquè el català no hi és, ni se l'espera.



Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente