muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

MÉS reclama al Govern «més pressió» per augmentar la inversió a les Balears en els Pressuposts Generals de l'Estat

El diputat de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha reclamat aquest dijous al Govern augmentar la «pressió a l'Estat» perquè s'incrementi la inversió per a les Balears en els Pressuposts Generals de l'Estat del 2022.

Així ho ha anunciat Ferrà després de reunir-se amb la presidenta, Francina Armengol, en el Consolat de Mar.

El diputat ecosobiranista ha lamentat que en els darrers mesos una sèrie «d'informacions han arribat de fora les Illes», les quals «no són positives» pel que fa al finançament i el desenvolupament del Règim Especial de les Balears (REB).

Segons Ferrà, aquestes són qüestions en les quals MÉS coincideix amb la presidenta i amb la resta del Govern. Per aquest motiu, ha reclamat a Armengol «pressió a l'Estat» perquè en els Pressuposts Generals de l'Estat s'augmenti la inversió a les Balears.

Durant la trobada, Armengol i Ferrà també han tractat la transferència de competències a les Illes Balears, com per exemple, el tema de costes. Ferrà ha assenyalat que el Govern estatal ha mantingut contactes amb el Govern de les Canàries al voltant aquest assumpte, però «no hi ha notícies de la transferència al Govern balear».

Per altra banda, Ferrà ha mostrat la seva preocupació per l'augment d'agressions al col·lectiu LGTBI i les discriminacions lingüístiques, les quals ha assegurat que tenen un origen comú, que és «el discurs d'odi de diversos estaments de la societat».

Així, ha considerat que les formacions polítiques han de parlar per tractar aquesta qüestió i fer propostes per «fer front a aquest discurs d'odi que també està instaurat a les institucions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.