nubes dispersas
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
11°

Es dirigeix a l'FNAC de Palma i li contesten que no el poden atendre i que s'hi adreci «empleando el español»

Un client de l'FNAC de Palma es va adreçar al centre d'atenció al soci del Club FNAC Oci i Cultura per fer una consulta i va rebre la desagradable sorpresa que li varen contestar dient-li que no havien pogut atendre la seva sol·licitud i el comminaven a adreçar-s'hi novament emprant «l'espanyol».

La desagradable resposta va encapçalada, irònicament, amb el lema, en castellà, això sí, de «tot són avantatges per als socis de l'FNAC».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per jbm, fa mes de 2 anys

CIUTADANS DEL MÓN Es ciutadans del món, els vertaders internacionalistes, som els qui defensaríem el castellà en front de la imposició de l'anglès a Puerto Rico, i defensaríem el guaraní en front de la imposició del castellà al Paraguai, i defensaríem el cors en front de la imposició del francès a Còrsega; som els qui defensaríem totes les llengües minoritàries i les minoritzades arreu del món, allà on ens tocàs viure. És evident que als Països Catalans els ciutadans del món som els qui hi defensam la llengua catalana en front de la imposició del castellà, o del francès, o de l'italià. Els qui defensen les llengües imperials són imperialistes, i els qui no s'esforcen en retornar la primacia a la llengua pròpia dels indígenes d'un país on aquesta llengua és minoritzada per la imposició d'una altra llengua són colonialistes i/o colaboracionistes del colonialisme.

Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys


Quan s’admet que puguin ocupar un lloc de feina de cara a la gent en general, persones incompetents en una de les llengües oficials, s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que. ... ... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.

Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

(Que els madrilenys puguin exigir esser entesos onsevulla quan conversen en madrileny a Madrid i a Mallorca, i els mallorquins ni a Mallorca mateix poguem exigir esser entesos onsevulla quan hi conversam en mallorquí, és una injustícia tremenda).

Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

És clarament colonialista el fet que a un territori hi hagi una llengua amb un grau d'obligatorietat de coneixement superior al grau d'obligatorietat de coneixement de la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori (tant a Catalunya, com a Puerto Rico, com a Bolívia, p.ex.)

Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

Qui va a viure a un territori diferent del propi i no es molesta en aprendre la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori és un colonitzador,tant si són anglófons que van a viure a Puerto Rico, com si són madrilenys que van a viure a Formentera.



Valoració:2menosmas
Per Catalanifòbia crònica, fa mes de 2 anys

Si anam uns quants a aquesta tenda i ens dirigim en Anglés, en Alemany o en Francès, malgrat el dependent no ens entengui, veurem si també ens maltracta, la qual cosa voldra dir que és un impresentable que no pot fer cara al públic, o si se tracta d'un foraster amb ràbia als mallorquins.
En ambdós casos no serveix per la feina que fa i si no l'acomiaden perdran momtes ventez, fins i tot per internet, pefque els hem agafat mania.

Valoració:3menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

@Catalanofòbia crònica



Desde el cariño.
En qué idioma escribes?.
Softcatalà me da error cuando pongo tus textos.
🤷🏻‍♂️

Valoració:-6menosmas
Per Emigrante, fa mes de 2 anys

Hola @Catalanofòbia crònica;
cuéntanos como te ha ido

Valoració:-6menosmas
Per Catalanofòbia crònica, fa mes de 2 anys

Provaré d'anar a la FNAC i li parlaré al dependenten Anglès o en Francès, a veure si també me maltracta. Per descontat que no compraré res i seguramet aquest ase ( amb perdó dels ases, que son molt guapos i son espècie protegida) és monolingue castellanuf, perô vull saber si també és tan bord amb els estrangers com ho és amb noltros.

Valoració:10menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys

Potser cal deixar de xerrar i començar a actuar.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente