algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

L'Estat considera inconstitucionals diversos articles del decret balear per a agilitzar els fons europeus

El Govern de l'Estat i el Govern de les Illes Balears han obert negociacions per a evitar un recurs d'inconstitucionalitat al decret balear per a agilitzar la tramitació dels fons europeus, el contingut del qual Madrid qüestiona per tres articles i una disposició addicional.

Les discrepàncies afecten l'article 7 (tramitació d'urgència i despatx prioritari dels procediments que comportin expedients de despesa), 19 (normes especials en la tramitació de procediment d'adjudicació), 22 (en matèria de personal, comissions de serveis d'atribució temporal de funcions); i la disposició addicional quarta (sobre l'aplicació de determinades mesures de simplificació administrativa, incloses en un decret anterior).

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i el de les Illes Balears (BOIB) han publicat aquest dijous un acord signat el juliol per a constituir una comissió bilateral de cooperació, amb la qual negociar entre les dues parts i tractar de resoldre les discrepàncies evitant el recurs davant del Tribunal Constitucional. Com marca el procediment, aquest acord es comunica al Tribunal.

El decret en competició va ser aprovat a l'abril pel Consell de Govern i ratificat pel Parlament al maig, si bé es va acordar tramitar-lo com a projecte de llei -el que permet als grups de Parlament introduir canvis, mantenint mentre la vigència del decret-.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris