nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Ensenyat: «Els casos de discriminació lingüística són fruit de la situació que provoca tenir instal·lada l'extrema dreta dins de les institucions»

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha considerat aquest dilluns que els casos de discriminació lingüística són «fruit de la situació que provoca tenir instal·lada a l'extrema dreta dins de les institucions» atès que «legitima» aquest tipus de discursos.

Així s'ha referit Ensenyat als últims casos de «discriminació lingüística» en la sanitat pública de les Balears, pels quals s'ha convocat aquest dilluns a la tarda una reunió extraordinària.

Ensenyat ha assegurat que recentment «es va negar atenció sanitària a una persona per parlar mallorquí». «No ho podem deixar de passar de cap de les maneres», ha censurat.

«Des de la nostra força demanarem que hi hagi una reacció perquè es deixin de donar aquests episodis que, per desgràcia, últimament estan sent massa nombrosos», ha declarat.

Per part seva, la portaveu adjunta d'Unides Podem en el Parlament, Esperança Sans, ha recordat que «la llengua catalana és la llengua pròpia, amb caràcter de cooficialitat juntament amb el castellà». «Això significa que tots els ciutadans de la nostra illa tenim el dret d'utilitzar-la allà on vulguem i el deure de conèixer-la».

Per a evitar aquests casos, la diputada d'Unides Podemos creu que és necessari «crear polítiques atractives perquè la gent vulgui aprendre i utilitzi el català».

Preguntada per l'ús del català per part de la consellera d'Agricultura, Mae de la Concha, ha defensat que aquesta «coneix perfectament la llengua catalana» i que «quan li formulen una pregunta no té inconvenient a contestar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per anal-fabetez, fa mes de 2 anys

¿En qué idioma escribes?, preguntan más abajo.
Fácil de entender. En el suyo. Haciendo curvas. O si queréis, haciendo "Corbas"

Valoració:-1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

@ Pep Corba
Disculpa.
Desde el cariño.
En qué idioma escribes?.

Valoració:-2menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Veig,que els senyalats,banderetas,ptrioters,totduna surtan en defensa dels seus; " qui menja alls,es pica" diuen.
Si anam tots a una,ahuran d'acotar la coa da de palla,que sembla,que la duen encesa.
No han vançat res, des de els seus católics reis,el,carlets el v,i el del ferrol; només coneixan " por mis gemelos";com més insisteixin,més raó mos donaran.
El,decret de nova planta,que el se posin hon lis capiga.

Valoració:3menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

@ Lluís, tens idea de quantes lleis aprovades pel Parlament Balear, han anul·lat les dretes instal·lades a la fiscalia, el Tribunal Superior de Justícia i el Tribunal Suprem?
Gestionar les institucions democràtiques, no implica tenir el poder.

Valoració:3menosmas
Per Koldo, fa mes de 2 anys

L'extrema dreta la tenim instalada a les institucions per mor de les males polítiques dels partits "d'esquerres" que no en Feis ni una de bona. Si tenguessim igualtats socials, el preu de la vivenda com déu mana, el preu dels carburants com la resta del país, l'IVA equiparable a les Illes Canàries, i sobretot una educació mínimament de qualitat i uns polítics dignes, possiblement l'extrema dreta ni existiria. Ah! i si acudissin a la antidemocràtica llei de partits que hi ha a aquest país l'extrema dreta estaria prohibida. Jo diria que tot apunta a que ja vos va bé tenir-la al parlament....

Valoració:2menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

S'extrema dreta té representació dins es Parlament balear, però no governa. Es tripartit que governa (PSOE, Més i Podem) té majoria absoluta per aplicar una política lingüística agosarada, digna i efectiva. Té sa llei de part seva per fer-la i ni sa dreta ni s'extrema dreta tenen majoria per tombar-la. No hi valen excuses!

Valoració:11menosmas
Per Esporlerí, fa mes de 2 anys

Al Consell, quan n'Ensenyat era president no feia falta l'extrema dreta per arraconar el català, ho feia ell mateix.

Valoració:9menosmas
Per Pobrets, fa mes de 2 anys

Apel.lar a l'extrema dreta els va la mar de bé, serveix per tapar tots els forats. Si aquest home tengués una mica més d'imagonació hagués pogut donar la culpa d'haver construït l'autopista de Campos a l'extrema dreta. Llastima de la seva limitació imaginativa.

Valoració:10menosmas
Per Així és, fa mes de 2 anys

Aixi és. Aquests desastres, a falta d'un programa que pugui interessar a qualcú, se dediquen a atiar el foc de l'odi, de la ràbia i del racisme de la "raça hispana" contra els habitants d'aquestes illes, empenyent a tota aquesta gent a maltractar-nos humil.liar-nos i a destrossar tot el que nostros estimam.
I evidentmet amb aquest tarannà enverinat només arrosseguen darrera d'ells tot els detritus de cada un dels grups socials i ètnics que hi ha actualment al nostres pobles i ciutats, amb individus que son capaços del pitjor, només per enveja i per ganduleria, ja que volen arribar molt alt i sense haver de fer un mínim d'esforç i també rebre molt, sense ells donar res. És molt greu.

Valoració:7menosmas
Per Emigrante, fa mes de 2 anys

Ante el sesudo análisis de este señor hay que sacarse el sombrero.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente