algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'Aplec Jove se celebrarà a Inca

187759

Un any després de la seva creació, es realitzarà la primera edició de l'Aplec Jove amb les màximes garanties sanitàries. El pròxim 4 de setembre al Claustre de Sant Domingo, a Inca, es reactivarà el projecte. Un espai de trobada del jovent mallorquí ecologista, feminista i que defensa la llengua i la cultura pròpies.

L'Aplec Jove neix per superar les velles dinàmiques i eixamplar el moviment juvenil. Aspira a engrescar gent nova i motivar la que ja hi és. «L'Aplec vol ser un revulsiu i donar empenta a les lluites dels i les joves».

La trobada començarà el matí amb diversos tallers al voltant dels eixos temàtics de l'Aplec: feminisme, ecologisme i llengua. Maria Estelrich i Mar Escanellas, realitzadores del programa de ràdio Ses Xafarderes, tractaran la salut mental dels joves des d'un punt de vista de gènere. Margalida Ramis i Enric Alcover del GOB conduiran una dinàmica sobre «turisme i canvi climàtic». Per la seva banda, Ivan Solivelles de la Plataforma per la Llengua durà a terme un taller sobre la situació del català a Mallorca i l'autodefensa lingüística.

Després de dinar hi haurà activitats d'oci i dinàmiques de grup. A continuació hi haurà una taula rodona amb protagonistes de diverses experiències històriques del moviment juvenil a Mallorca, on hi participaran Montse Pujula, de l'ocupació de sa Dragonera; Joan Collet, insubmís al servei militar; Àlex Ocete, sindicalista estudiantil durant la vaga contra el TIL; Sara Barceló i Claudia Desile, de la Comissió Feminista de la UIB. L'acte es clourà amb música i ballada popular després de dur a terme col·lectivament les reflexions finals.

Les inscripcions de l'Aplec s'han tancat després d'assolir amb èxit el màxim d'inscripcions: 90, amb un percentatge considerable de dones (65%). Tots els inscrits són menors de 30 anys. La representació territorial és àmplia amb participants de més d'una cinquantena de pobles i barris mallorquins.

L'Aplec ha estat organitzat amb la col·laboració de l'Obra Cultural Balear i l'Ajuntament d'Inca, i es durà a terme amb totes les mesures sanitàries corresponents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.