cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Una doctora del Centre de Salut de Son Pisà es nega a atendre una pacient de 79 anys perquè li parla en català

Continua el devessall de casos de discriminació lingüística. De casos greus, caldria afegir, ja que es tracta de fets ocorreguts en centres de salut.

En aquest cas ha estat una senyora de 79 anys que ha estat malmenada per una funcionària pública que s'ha negat atendre-la si li parlava català.

L'usuari de Twitter Cocover, amb qui dBalears s'ha posat en contacte per a contrastar els fets, explica que aquest dilluns la seva mare ha anat al metge, al Centre de Salut de Son Pisà de Palma i la metgessa, (que nom Yolanda, segons ha pogut observar), «s'ha negat a entendre-la en català».

La doctora ha assegurat que duu set anys a Mallorca però no ha volgut atendre la pacient, que habitualment és atesa per una doctora que es troba de vacances aquests dies.

El fill de la víctima ha declarat que la doctora «és funcionària, el seu sou el pagam tots i hauria de fer un esforç per intentar entendre el català» i afegeix que la doctora li ha dit a la seva mare que «portava 7 anys en aquest Centre de Salut». El denunciant exigeix ara que l'IB-Salut «doni la cara» davant aquesta incidència i assegura que denunciarà el cas a l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Balearium, la que continua i no s'atura es la campanya pancastellanorum totalitarius, alias ñordanistanis fecaloideus. Ni un pas enrere en la defensa de la nostra llengua!

Valoració:36menosmas
Per Humanotonto, fa mes de 2 anys

El titulo no hay quien se lo crea. No te atiendo porque hablas catalan?...anda a la mierda sres...
Pura publicidad separarista...no lo dicen todo.
Faltan detalles. Por otra parte, llevo 15 años trabajando en edificio publico en cataluña, hablando castellano...y?

Valoració:-81menosmas
Per Que s'en vagin de ca nostra, fa mes de 2 anys

Si ens tenen tan d'odi i els han enviat aquí per extinguir-nos, és impossible posar-se a les mans s'aquesta gent, perque no és digna d'un mínim de confiança i podria fer-nos mal. I si son aqui per atendre només a forasters espanyols i a sudacas, mentres que els altres que pagam la festa hen d'anar a consultes privades havent de fer una despesa extrao confiar en que el nostre cos se guarira tot sol, ja que les seves magestats, els sanitaris forasters catalanòfobs no ens volen atendre, tampoc no hi ha cap motiu perques aquests mals carnissers s'hagin de quedar aqui ocupant places de funcionaris pagades per la gent a la que no volen rebre en visita .
La promoció de metges de la UIB ja deu estar titulada i cercant feina i no és just que aquests altres els robin les places. Ni tamppc que els prenguin les del MIR

Valoració:36menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

(Qui va a viure a un territori diferent del propi i no es molesta en aprendre la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori és un colonitzador, tant si són anglófons que van a viure a Puerto Rico, com si són madrilenys que van a viure a Formentera. )
https://twitter.com/jubilatsxmca/status/1405068672566235137?s=20

Valoració:40menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

(Que els madrilenys puguin exigir esser entesos onsevulla quan conversen en madrileny a Madrid i a Mallorca, i els mallorquins ni a Mallorca mateix poguem exigir esser entesos onsevulla quan hi conversam en mallorquí, és una injustícia tremenda).
https://twitter.com/jubilatsxmca/status/1405068392923553794?s=20



Valoració:37menosmas
Per Fart de nyordus, fa mes de 2 anys

ARRUIX amb aquesta colla de morts de gana,que vagin a menjar merda al seus paísos aquí no els volem,fotem los fora.

Valoració:37menosmas
Per Pere, fa mes de 2 anys

https://www.ultimahora.es/noticias/local/2021/08/30/1296583/catalan-mallorca-denuncian-doctora-por-negarse-entender-usuaria.html
Si llegiu els comentaris podeu emmalaltir de la quantitat d’odi cap a la nostra llengua.
Si políticament no fan res estam abocats a desapareixer.

Valoració:37menosmas
Per No me fio, fa mes de 2 anys

@Feliu
I vostè sap si el té de veritat, el títol o si és fals? Perque jo no me fio. Als paísos d'origen d'aquestes eminències, hi ha moltes anècdotes sobre morts que han ressucitat al seu velatori. I pot ser molt bé que no siguin miracles.

Valoració:23menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

de cajón: Pel que es veu a tu no t´han canviat res.Que vols dir en que la pacient no ha fet res?

Valoració:9menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Continua la campaña paancarenegatus...

Valoració:-27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente