nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Les residències del Consell de Mallorca ja exigeixen el certificat Covid per a accedir a les seves instal·lacions

Les residències de persones majors, habitatges supervisats i centres de persones amb discapacitat de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ja reclamen des d'aquest dissabte la presentació del certificat Covid per a accedir a les seves instal·lacions.

Segons ha informat el Consell de Mallorca, aquesta exigència s'aplica a causa de la nova normativa aprovada aquest passat divendres pel Govern, en relació amb els protocols de detecció de possibles contagis entre les persones que entrin en aquests centres.

D'aquesta manera, es requereix per norma general l'acreditació de vacunació Covid completa o la realització de proves de diagnòstic recents per a treballadors, visitants i els residents que tornin al centre després d'una sortida de més de 72 hores.

Cal recordar que aquesta normativa ja ha estat en vigor en els centres durant les últimes setmanes, però l'aval de les mesures per part del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) i l'aprovació de la norma pel Consell de Govern fan que aquestes mesures preventives ara siguin exigibles.

Quant a les condicions, les visites quedaran supeditades al fet que s'acrediti haver rebut la pauta completa de vacunació, haver superat la Covid-19 en els sis mesos anteriors o bé haver-se sotmès a una prova PCR amb resultat negatiu dins de les 72 hores anteriors a la visita o un test ràpid d'antígens amb el mateix resultat en les 48 hores anteriors, sempre en el cas de les persones de més de 12 anys.

En les sortides de centre, el resident, el tutor legal o el familiar que es faci càrrec haurà de signar una declaració responsable amb el compromís de complir les mesures sanitàries vigents durant tot el temps que duri la sortida.

A més, l'IMAS també obliga a la realització de proves diagnòstiques d'infecció activa (PDIA) de detecció del SARS-CoV-2 als usuaris de centres en el cas d'ingressos nous. També hauran de mostrar aquesta prova els treballadors de nova incorporació o que tornen al seu lloc de treball després d'un permís o vacances, encara que comptin amb la pauta completa de vacunació.

Aquells empleats dels centres que no estiguin en condicions d'acreditar la seva vacunació completa hauran de sotmetre's a la realització de tres proves setmanals, de les quals almenys dues hauran de ser del tipus PCR. En tots els casos, les PDIA o PCR acreditatives s'hauran d'haver fet com a màxim 72 hores abans del moment de l'accés al centre.

Les persones (usuaris i treballadors) que hagin passat la infecció per la Covid-19 estan exemptes de la realització d'aquestes proves preventives durant els 90 dies següents al diagnòstic d'infecció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.