cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 18°
27°

Joves d'Aragó, Andalusia, Castella i Lleó, Ceuta i les Illes Balears participen al camp de voluntariat que recupera la pedra en sec de s'Alova

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha visitat el camp de treball Recuperem s'Alova que té lloc de dia 16 al 30 d'agost a la finca situada al barranc de Biniaraix, a Sóller. Es tracta d'un camp de treball on 15 joves provinents d'Aragó, Andalusia, Castella i Lleó, Ceuta i les Illes Balears treballen per recuperar la pedra en sec. També hi han assitit el batle de Sóller, Carlos Simarro, el director d'IBJove, Tià Lliteres, i representants del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca i de la Fundació Maria Ferret.

«Aquest camp funciona des del 2015, amb molt d'èxit, i representa molt bé el que volen ser els camps de voluntariat per als joves: una trobada entre joves de diferents comunitats autònomes a un espai cultural i tradicional de la nostra comunitat i una forma de lleure juvenil que es diferent a l'oci habitual», ha expressat la consellera Fina Santiago.

Aquest camp de voluntariat és el darrer que organitza l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) aquest estiu, amb un total de 8. Abans se n'han realitzat 7 més: dos per treballar la igualtat de gènere, un de voluntariat d’arqueologia en el castell d’Alaró, un d’intervenció socioeducativa per promoure el suport a persones i col·lectius amb necessitats especials, un d’educació ambiental, un per ajudar a organitzar les festes de Canamunt i Canavall de Palma, i un de teatre a Calonge, que fa feina amb els valors de la infància i la joventut.

120 joves han participat enguany als camps de voluntariat de l’IBJOVE

Els camps van adreçats a joves d’entre 16 i 30 anys que es comprometen, desinteressadament, a col·laborar en una tasca de projecció social en benefici de la comunitat durant dues setmanes. Aquest treball voluntari es combina amb altres activitats d’oci. A més, l’activitat inclou allotjament, manutenció i les activitats complementàries de lleure. El preu per a dues setmanes és de 110 euros per persona, encara que no inclou el transport d’anada i tornada del lloc de realització del projecte ni les despeses que no derivin directament de l’activitat.

Es tracta d’una iniciativa que ofereix al jovent, no només de les Illes Balears sinó de tot el territori de l'Estat, la possibilitat de conèixer nous llocs i altres formes de cultura, i, sobretot, conviure amb altres joves de diferent procedència. De la mateixa manera, els joves de les Illes Balears també es poden inscriure als camps de voluntariat que organitzen altres comunitats autònomes i que també es poden consultar a la web d’IBJOVE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.