algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
23°

Aquest dimecres s'aixeca la veda per pescar llampuga fins a 31 de desembre

La veda per a la pesca de la llampuga s'aixecarà dimecres, 25 d'agost, i s'estendrà fins al 31 de desembre, tot i que habitualment acaba a primers de desembre. Així doncs, començarà una de les campanyes més esperades pel sector, a causa dels bons resultats comercials que històricament dona als pescadors professionals de les Illes Balears.

Són fins a 34 les barques que es dediquen a la pesca de la llampuga, de la qual l'any passat es van capturar un total de 112.880 quilos, que varen reportar uns ingressos de 547.200 euros en total al sector. Normalment les captures oscil·len entre les 80 i les 120 tones en el total de la campanya, i per aquest 2021 es preveu una similar a la de l'any passat quant a captures i ingressos.

Aquest tipus de pesca, amb l'art de la llampuguera, és una activitat tradicional de l’illa de Mallorca, essent les confraries de Cala Rajada i Alcúdia les més rellevants quant a captures. D'altra banda, l’Organització de Productors OPMallorcaMar és la que regula les captures dels seus socis, establint una captura màxima diària de 150 quilos de llampuga per barca.

És important recordar que l’ús dels capcers de llampuga és exclusiu dels pescadors professionals d’arts menors, i que la normativa preveu sancions econòmiques importants per a les embarcacions professionals d’altres modalitats o per a les embarcacions recreatives que pesquin a menys de 250 metres de distància d'aquests.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.