algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Centenars de persones es manifesten a Palma, Inca i Manacor pels drets de les dones a Afganistan

Unes 300 persones s'han concentrat aquest divendres a Palma per reivindicar els drets i llibertats de les dones afganeses després que els talibans hagin recuperat el poder i el control d'Afganistan.

La concentració s'ha fet a la plaça d'Espanya, ha estat organitzada pel Moviment Feminista de Mallorca, s'hi ha llegit un manifest i les 29 prohibicions dels talibans a les dones. S'han fet concentracions també a Manacor i Inca.

«El Moviment Feminista de Mallorca no pot quedar-se en silenci davant el perill que suposa per a dones i nines el retorn dels talibans al govern de l'Afganistan», han assenyalat des de l'entitat durant la lectura del manifest.

La portaveu del Moviment Feminista de Mallorca, Maria Josep Busquets, ha explicat que «el règim talibà suposa retrocedir gairebé a l'època medieval per a les afganeses que viuen allà». «El que està passant és notícia, però no volem que passin tres o quatre dies i això quedi en l'oblit», ha indicat.

Segons ha assegurat la portaveu, a l'Afganistan «hi ha hagut una ocupació de 20 anys que no ha servit per consolidar cap llibertat o democràcia al país». «No podem anar-nos-en i deixar la població en aquestes condicions, volem que es faci tot el possible per a protegir les dones i nines que viuen allà», ha afegit.

Així mateix, durant la protesta, dues dones amb burca han mostrat una pancarta amb el lema 'El burca no és tradició, és presó i submissió per a les dones'. «Des del Moviment Feminista demanam actuacions contundents que vagin més enllà de discursos benintencionats però buits de propostes viables», han destacat des de l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dubtes, fa mes de 2 anys

Mira Pepeta:
O empleas el "buenismo" a beneficio de inventario, o vives en otro mundo.
Nadie acoge en su casa a nadie con ideas totalmente puras. Y si es así, que me lo demuestren.
Como no soy hipócrita, yo no acogeré en mi casa a nadie. ¿Lo harás tú?
Se sabe lo que pasa en Afganistán. Un ejército cobarde y corrupción a todo trapo. Y unos bestias, instalados en la época de Mahoma que lo único que saben es coger una metralleta y disparar. Y por muchos muertos y millones que ponga el mundo occidental, no lo cambiaremos nunca. Por muchos gestos que hagamos.



Valoració:1menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Per @dubtes, aquestes coses que tu dius que no veus, potser se fan en privat, no hi ha pq publicar-les....
Però, potser tu ho vols fer?????
El que fa falta és solidaritat de la forma que sigui.
A més, tots els gestos que poguem fer perque tothom sàpiga el que passa a les dones afganès seran molt útils.

Valoració:0menosmas
Per dubtes, fa mes de 2 anys

La palabrería vana e inútil de unos y los gestos momentáneos de otros, que no sirven para nada. Está muy bien para salir en la foto, pero no he visto a nadie que se ofrezca particularmente a acoger a estas personas. Ni a la Santa Madre Iglesia, con sus enormes propiedades ¿O voy equivocado?

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente