algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Les Balears reclamen a l’Estat la incorporació immediata dels efectius de vigilància marina que va prometre per al juliol

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha reclamat a l’Estat que incorpori els nou agents mediambientals que va anunciar, a través d’una carta, que començarien a fer feina al juliol a diverses zones del litoral de l’arxipèlag. L’objectiu, segons la Direcció General de Biodiversitat, Boscos i Desertificació és «garantir el respecte a la normativa de conservació de la biodiversitat».

A més, des del Ministeri per a la Transició Ecològica i del Repte Demogràfic, s’havia anunciat també la incorporació de tres embarcacions abans de la tardor per a fer vigilància del medi marí. Cal recordar que la Conselleria té una cinquantena d’embarcacions dedicades a l’operatiu de control del litoral: 15 del Servei de vigilància de posidònia, 22 del Servei de neteja del litoral, 7 del control de camps de boies ecològiques, 4 d’Espais Naturals i dos més per als Agents de Medi Ambient.

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha recordat que les competències en matèria d’espais marins, costes i litoral són estatals, tot i que la Conselleria destini «tots els recursos que té a l’abast per vigilar, sobretot, els espais protegits». «La pressió que pateix la mar balear, especialment durant l’estiu, mereix que l’Estat destini els recursos necessaris», ha afegit Mas.

Des de la Conselleria s’urgeix el Ministeri a incorporar les nou persones i tres embarcacions per a poder així començar a treballar tant aviat com sigui possible de manera conjunta i coordinada amb l’operatiu del Govern a l’arxipèlag. L’objectiu és aconseguir una gestió integrada de la vigilància, per a poder ampliar les funcions que es venen fent fins ara: control i informació sobre les afectacions ambientals de la navegació a les praderies de posidònia i altres fanerògames, rescat de fauna marina com tortugues o cetacis, seguiment de la nidificació d’aus i altres afectacions mediambientals a l’entorn marí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.