nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

El GOB reclama a Medi Ambient que impulsi urgentment el pla de gestió de les badies de Pollença i Alcúdia

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha denunciat aquest dilluns que la badia de Pollença «pateix una problemàtica ambiental diversa i complexa, de la qual els darrers mesos se n’ha fet ressò públicament». Hi destaquen els abocaments d’aigües poc o gens depurades a la badia, l’impacte dels punts de fondeig («morts») il·legals sobre les comunitats de fanerògames, l’afectació de praderia de posidònia per fondeig directe, l’efecte de determinades activitats de lleure sobre la fauna de les platges, etc.

Les badies de Pollença i Alcúdia estan emparades des de 2006 per la figura de Lloc d’Importància Comunitària (LIC), derivada de la Directiva europea 92/43/CEE, de 21 de maig, relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres. Tot i això, des de 2012 està pendent d'aprovar el corresponent pla de gestió, tal i com estableix la Directiva. «El retard en l’elaboració d’aquest document s’emmarca dins el panorama general de dèficit en planificació que pateix el conjunt dels espais protegits de les Balears, i que des del GOB hem denunciat en incomptables ocasions», han remarcat.

Consideren que el pla de gestió Natura 2000 de les badies de Pollença i Alcúdia (ES5310005) és el «marc més adequat» per abordar els diferents impactes ambientals que pateix la badia de Pollença. A la zona hi conviuen diferents àmbits competencials implicats o responsables de la conservació (Costes, Conselleria de Medi Ambient i Territori i ajuntaments de Pollença i Alcúdia), pel que un instrument d’ordenació transversal com el pla de gestió Natura 2000 sembla «especialment adequat».

Per això, el GOB insta Medi Ambient a iniciar immediatament el procés participatiu que faciliti la interacció entre administracions, entitats socials i persones interessades, i que ha de servir de base per a establir les línies mestres que haurà d’abordar el pla de gestió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aturmeda, fa mes de 2 anys

No voldria ser un peixet a la badia d'Alcúdia!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente