cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Alerten de «la falsedat» de l'anunci de producció d'hidrogen verd en la planta de Lloseta

La Plataforma Reviure Tofla ha comunicat aquest divendres que ha presentat al·legacions al projecte i estudi d'impacte ambiental de la Planta de Generació d'Hidrogen que forma part dels acords de reindustrialització de Lloseta.

L'entitat ha reiterat «la falsedat» de l'anunci de producció d'hidrogen verd en la planta per part del Govern perquè «l'energia que allà es generarà es destinarà directament a la xarxa elèctrica general, és a dir, no servirà per abastir de manera autònoma a la planta d'hidrogen».

També ha explicat que el projecte de construcció de la nova planta «no especifica on s'extraurà l'aigua i planteja l'opció de transportar-la en camions» de pous propers.

Davant això, Reviure Tofla ha indicat que és «necessari» un estudi i avaluació «més rigorosa» respecte als usos que es plantegen de l'hidrogen verd en la mobilitat, ja que «suposa un cost més elevat a escala energètica i econòmica».

Igualment, la plataforma ha assenyalat que un altre ús de l'hidrogen produït per les plantes és la injecció en la xarxa de gas actualment existent. «En la documentació presentada no especifica quines infraestructures s'han de realitzar per poder dur-la a terme», ha afegit.

En definitiva, Reviure Tofla ha subratllat que l'hidrogen incrementarà «el balafiament del sòl i l'aigua dolça i permetrà mantenir la ficció del 'creixement verd' davant la imminent reducció de la quantitat de petroli disponible».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.