muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Una operació coordinada contra els xàrters nàutics il·legals, a Sant Antoni, culmina amb 11 propostes de sanció

En el conjunt de les Illes, fins a finals de juliol, s’havien obert ja 25 expedients sancionadors, més que en tot 2020

Per primera vegada, s’ha dut a terme una operació conjunta entre diferents organismes públics amb competències en el control i vigilància del domini marítim-terrestre per tal d’intensificar la lluita contra els xàrters nàutics il·legals. L’operació s’ha desenvolupat aquesta setmana (dimecres dia 4 d’agost) al port i la badia de Sant Antoni de Portmany

L’objectiu d’aquest exercici coordinat era controlar i inspeccionar les activitats irregulars relacionades amb l’ activitat mercantil del transport de viatgers, el fondeig en zones il·legals o la recollida de persones en punts no habilitats. També s’han efectuat controls de documentació i permisos, així com dels títols habilitants dels patrons.

Durant el transcurs d'aquesta campanya s'ha procedit al seguiment i control d’embarcacions de diferents tipus i s’ han iniciat 11 propostes de sanció.

Aquesta iniciativa mancomunada respon a la detecció, per part de les diferents administracions competents, d’un important increment en les operacions de xàrter nàutic il·legals que es donen a la badia de Sant Antoni de Portmany. Aquest tipus d'empreses fan un ús indegut de la costa i utilitzen de forma il·legal els molls de les anomenades golondrines, per carregar i descarregar clients, provisions i personal de neteja.

El Govern ha dit que «A vista dels bons resultats d’aquesta iniciativa conjunta, les administracions concurrents podrien estendre aquest tipus de campanyes a diferents ports de les Illes Balears, amb l’objectiu d’intensificar els controls sobre les activitats irregulars relacionades amb els xàrters nàutics i evitar així la competència deslleial, l' ús indegut de la costa, el fondeig sobre posidònia i els abocaments incontrolats a tota la comunitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.