nubes dispersas
  • Màx: 12.89°
  • Mín: 7.47°
12°

Col·lectius feministes demanen a Armengol que el Govern aposti per la formació a docents, pares i funcionaris, en matèria de gènere

Representants de diverses entitats feministes s'han reunit aquest dimecres, amb la Presidenta del Govern, Francina Armengol, en el cinquè aniversari de l'aprovació de la Llei d'Igualtat.

Representants de Feministes en Acció han explicat a dBalears que la reunió ha estat «cordial i positiva» i que ha servit per fer balanç de la implementació de la Llei d'Igualtat i per parlar del repte més urgent que és el de combatre la violència masclista.

Les feministes també han traslladat a la Presidenta del Govern la necessitat d'apostar per la formació en matèria de gènere dirigida a docents, a pares, als funcionaris que estan de cara al públic i, de manera especial, per als membres de l'Administració de Justícia.

Les feministes també han demanat a la presidenta que es faci més feina transversal amb les altres administracions, que s'impliqui els consells i que es doni suport als petits ajuntaments. I han destacat la mancança de material educatiu en perspectiva de gènere.

Des dels moviments socials feministes s'ha demanat al Govern s'aposti per fer campanyes de conscienciació dirigides als joves i s'ha traslladat la preocupació per la difusió de missatges i valors masclistes a través de les xarxes socials.

De la seva banda, Francina Armengol, ha defensat l'avanç amb la Llei d'Igualtat balear, aprovada fa cinc anys, en l'apoderament de la dona i la lluita contra la violència masclista.

La dirigent de l'Executiu balear ha insistit que es tracta d'una norma «molt avançada», de la qual fa «un balanç molt positiu» en aquests cinc anys.

Per la seva banda, la consellera d'Igualtat, Mercedes Garrido, present també a la reunió, ha destacat que la Llei va «ser pionera» a nivell estatal i «una de les més reclamades pel moviment feminista" de les Illes.

Garrido ha insistit que la societat necessita «arribar a la igualtat real» i ha apostat per seguir la línia continuista amb la Llei a través de programes com el començat en 2020, que està dirigit a dones emprenedores i amb el qual 450 dones han pogut emprendre «el seu projecte vital».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 2 anys

La formació que necessitan aquestas duas de la foto ès un poc de física, electricitat i biologia.
Si tenguessin un coneixement bàsic sobre aqueixas matèrias no durien morrals.

Valoració:-2menosmas
Per Tià, fa mes de 2 anys


És ben curiós: no he vist ni9 sentit, ni una sola vegada, que aquests col·lectius feministes, tan puntosos en la reivindicació de la busca més petita d'allò que consideren qualsevol "agressió" masclista, no he vist ni sentit, dic, que protestin contra les execucions per lapidació o els càstigs brutals imposa a dones en els països musulmans on s'aplica la xaria.



Semblantment, els LGTBIKMRS... no piulen per les execucions, en aqueixs mateixos països, d'homosexuals, que solen esser per defenestració o enforcament.



D'això jo en dic hipocresia.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente