muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Cooperació i solidaritat: el Govern obre a exposició pública l'Avantprojecte de llei de cooperació

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha obert a exposició publica l'Avantprojecte de la nova llei de cooperació que té per objecte «establir i regular el règim jurídic de la política de cooperació per la transformació global de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i dels ens que integren el sector públic autonòmic».

Segons ha donat a conèixer la Conselleria aquest dissabte, la llei és executable en els territoris del Sud, a través d'accions de cooperació o acció humanitària, i a les Illes Balears, mitjançant actuacions d'educació per a la transformació social amb perspectiva local i global.

El redactat de la nova norma ha superat tres espais de treball complementaris. Primer, es va crear un espai de feina en comú amb tot el sector de les Illes. El segon espai va ser «d'acció multilateral» des dels preceptes de la cooperació descentralitzada i de nous marcs normatius i que va permetre establir diàleg amb altres territoris de l'Estat, com són Catalunya, Euskadi, Andalusia i Extremadura, amb l'objectiu de «compartir i debatre reflexions» sobre els principals eixos vertebradors de la nova llei, ja siguin la conceptualització, la planificació i la participació de les polítiques autonòmiques de cooperació.

Per últim, la tercera acció va ser «escoltar les veus del sud». L'anunci pel qual se sotmet a informació pública de la ciutadania l'esborrany de l'Avantprojecte de llei s'ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) el 29 de juliol de 2021.

El procés participatiu estarà obert fins al dia 19 d'agost de 2021. La documentació de l'Avantprojecte es pot consultar al següent enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.